A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kordont és önmagát bontja a Momentum


Rendszerbontásnak titulált akció a Karmelita kolostornál


„Kordonbontás, rendszerbontás” – írta közösségi oldalán Fekete-Győr András. És feltett egy fotót, amelyen néhány feldöntött fémkorlát mögött büszkén feszít hat és fél (a nyolcadik ember csak lábig látszik) tettestársával. Majd pár órával később egy videó már arról is beszámolt, hogy az érintettek nem arra esküdtek fel, hogy bábok legyenek Orbán parlamentjében.

Kedden délutánra néhány szellemes hozzászólással gyarapodott a Facebook-oldal, volt olyan, aki szerint jó lesz, ha sietnek a bontással, mert a lecsófesztivállal nem lehet választásokat nyerni. Vagy: „Végre csinál valami munkára emlékeztető dolgot", illetve: "Le a kalappal mekkora birkák vagytok".

Kordonbontás, rendszerbontás.

Posted by Fekete-Győr András on Tuesday, March 14, 2023


No, de mi is történt?

Ahogy azt a Mandiner és a Magyar Nemzet is megírta, néhány Momentumos – mínusz Donáth Anna EP-képviselő – a meghívott baloldali sajtóorgánumok kamerái és fotólencséi előtt kordont bontott abban a reményben, hogy sikerül magukat felemelni a Fidesz egykori, 2006-os kordonbontásához. Akkor történetesen a Gyurcsány-kormány bástyázta körbe magát ilyenféle barikádokkal. Az a kormány, amelynek feje jelenleg a mindent (így a Momentumot is) kis gömböcként elnyelő baloldali vezető Demokratikus Koalíció vezetője, Gyurcsány Ferenc.

Most azonban építési kordonokat bontottak le a baloldali politikusok. Mindegy is, gondolhatták, csak el lehessen mondani, hogy ők lebontották. Az akcióhoz csatlakozott Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő is,  közösségi oldalán számolt be az eseményről. Így megtudhattuk azt is, az ellenzéki politikusok egy plakátot ragasztottak fel a Karmelita kolostor épületére, amelyen hét pontban foglalták össze Magyarország megújítására vonatkozó elképzeléseiket.

A kordont le kell bontani! A Karmelita kolostor köré vont kordon szimbólum: a szabad, tisztességes választások...

Posted by Hadházy Ákos on Tuesday, March 14, 2023


A Magyar Nemzet így zárja cikkét: „Azon kívül, hogy a Momentum politikusai saját hét pontjukat sem tudták elmondani fejből, ezért kénytelenek voltak felolvasni őket, hasonló képességről árulkodik, hogy olyan biztonsági kordont bontottak le, amelyen az építési terület, belépni tilos felirat is jól láthatóan szerepelt. "

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések