A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kodály és Dubrovay műveit adják elő a Pannon Filharmonikusok Pécsett


A szerelmes, lírai versek megzenésítésével létrejött Dubrovay-műnek a szerdai koncerten lesz az ősbemutatója


Dubrovay László Szerelem, szerelem és Kodály Zoltán Fölszállott a páva című műve csendül fel a Pannon Filharmonikusok (PFZ) tolmácsolásában, Fekete Attila tenor közreműködésével, Jankó Zsolt vezényletével március 15-én Pécsett.

Az együttes MTI-hez eljuttatott keddi közleménye szerint az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt tisztelgő – élőben és online is díjmentesen meghallgatható – koncerten elsőként Dubrovay László művét, benne Petőfi Sándor kilenc versének feldolgozását hallgathatja meg a közönség Fekete Attila tenor közreműködésével.

Mint írják, a szerelmes, lírai versek megzenésítésével létrejött Dubrovay-műnek a szerdai koncerten lesz az ősbemutatója, a darabban megszólal az angolkürt, a basszusklarinét, a cseleszta és a vibrafon is.

Kodály Zoltán 1939-ben megszületett Páva-variációi a magyar népdalok legrégebbi gyökereihez vezetnek vissza. Az egyes variációk mintegy állomásként jelennek meg egy nagy érzelmi utazásban, melynek üzenete és végkicsengése a remény – mutatnak rá a közleményben.

A PFZ muzsikusait első ízben vezényli Jankó Zsolt, a Nagyváradi Filharmónia és a Kolozsvári Magyar Opera állandó karmestere, a Magyar Állami Operaház évente visszatérő vendége.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések