A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kikapott a Fradi Leverkusenben


Kétgólos hátránnyal kezdi majd a Ferencváros a jövő heti visszavágót a Bayer Leverkusen ellen


Mindkét félidőben egy-egy gólt kapva a Ferencváros 2-0-s vereséget szenvedett a Bayer Leverkusentől a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, idegenben. Visszavágó jövő csütörtökön, a Puskás Arénában.

Ha csak fele olyan jó napot fog ki a Bayer Leverkusen, mint amilyen kiváló futballista volt edzője, a világ- és kétszeres Európa-bajnok Xabi Alonso, bajban lesz a Ferencváros. Nagyjából ezt gondoltuk a mérkőzés előtt. A külföldi fogadóirodák egyértelműen a német csapatot tartották favoritnak, akadt, amelyik 1,33-szoros pénzt ajánlott hazai győzelem esetére, s még a döntetlent is több mint hatszoros szorzóval kínálta. Talán az oddsmesterek is tisztában voltak azzal, hogy az őszi Fradihoz képest négy kulcsjátékos is hiányzik: az eligazolt Laidounin kívül Besic, Samy Mmaee és Tokmac. Aissa Laidouni Németországban volt a meccs alatt, de Berlinben, új csapatával, az Union Berlinnel vívta az Union St. Gilloise elleni Európa-liga-mérkőzést. A többiek, miként Pászka Lóránd és az új szerzemény Owusu Kwabena nem tudtak elutazni a társakkal Leverkusenbe.

Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Botka, Knoester, Abena, Civic – Vécsei, Esiti –Zachariassen, Marquinhos, Traoré – Ryan Mmaee.tizenegyet választotta, a németek a Hrádecky –  Kossounou, Tah, Tapsoba – Frimpong, Amiri, Demirbay, Hincapié – Diaby, Azmun, Wirtz csapattal kezdtek.

Kicsit mintha megfogta volna a tét a zöld-fehéreket, nagy hazai fölénnyel kezdődött a mérkőzés. Eleinte még jól rugdosták ki a Fradi védői a labdát középről, de aztán az első tíz perc vége felé kulminálódott a baj. Előbb Dibusz Dénes rosszul passzolta ki a labdát, szerencsére Hincapié lövésébe Abena, a pozsonyi Slovantól januárban megszerzett középhátvéd még bele tudott állni. Ám a következő percben Demirbay – aki pályafutása csúcsán, 2017-ben, Konföderációs-kupát nyert a német válogatottal – jobbal, 17 méterről a kapu jobb oldalába bombázott.

A félidő közepéig a piros-feketék vitathatatlanul uralták a játékot. Fordulatot egy ferencvárosi helyzet hozott, Vécsei kiváló emelését követően a leshatárról mozduló Zachariassen átkanalazta a labdát Hradecky kapuson, sajnos, a lécről kipattant a labda. Ám mintha ettől a momentumtól a Ferencváros játékosai elhitték volna, hogy nincs mitől félni, játszhatnak bátrabban. Az első játékrész második fele már kiegyensúlyozott játékot hozott, tegyük hozzá, helyzetek nélkül, egyik kapusnak, a finn és a magyar válogatott aktuálisan első számú kapusának sem kellett bravúrt bemutatnia. Az első játékrészben, összességében, körülbelül kétharmad részben a németek birtokolták a labdát, ugyanakkor a Fradi eggyel (4 és 3) többször próbálkozott kapura lövéssel, mint a Bayer Leverkusen.

Nagyon sokáig meddő mezőnyjátékot hozott a második félidő, talán Diaby, a leverkuseni házi gólkirály kísérlete járt legközelebb a gólhoz. A Ferencváros mezőnyjátékosai rengeteget dolgoztak, fizikailag alig maradtak le a Bundesliga-csapattól, de a kapura nem tudtak igazán veszélyesek lenni. A németek sem, ezért aztán különösen bosszantó, hogy a csereként beállt fiatal cseh csatár, Hlozek 28 méteres, kegyetlen erővel meglőtt szabadrúgása után visszapattant a jobb kapufáról a labda, s miután Dibusz elrepült, a hátvéd Tapsoba közelről az üres kapuba bólintott.

A Fradi – a majd eltiltása miatt hiányzó Botka Endre nélkül – kétgólos hátrányból kísérelheti meg kiharcolni a továbbjutást a Puskás Arénában. Ha a kimondott várakozásokból ennél szebb eredmény reménye is volt kihallható, az eredmény nem irreális, még hogyha a Fradi többet is érdemelt volna a látvány alapján. Ugyanakkor azt a célt teljesítette, hogy a jövő csütörtöki, 21 órakor kezdődő visszavágónak, ellentétben a Bayer Leverkusen legutóbbi budapesti látogatásával, legyen még valós tétje.

Európa-liga, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések.

Bayer Leverkusen–Ferencváros 2-0
Union Berlin–Union St. Gilloise 3-3
Sporting CP–Arsenal 2-2
AS Roma–Real Sociedad 2-0

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések