A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kamu Geriék jelezték: El fogják távolítani Szálasi özvegyének sírhelyét


Jövő héten tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés azt a jogszabály-tervezetet, melynek révén Szálasi özvegyének sírhelyét a Budapesti Közművek letakarhatja. Ha a készíttetője nem távolítja el a nyilas vezető képét és a nyilaskeresztre hajazó szimbólumot a sírkőről, a főváros maga váltja meg a sírhelyet, és eltávolítja róla a követ - írja a Énbudapestem.hu. 

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint csak jogi megoldás jöhet szóba az ügyben: 

Mint mondta: a Fővárosi Közgyűlés a jövő heti ülésén tárgyalja azt a jogszabálytervezetet, mely lehetővé teszi, hogy a temetői törvénnyel ellentétes sírfeliratot vagy szimbólumot a Budapesti Közművek letakarhatja, végső soron ilyen esetben a sírhasználati szerződést felmondhatja. 

A DK ifjúsági szervezete közben fekete festékkel fújta le a sírfeliratot és Szálasi fotóját.


Kiss Ambrus szerint az átalakítások terveit annak idején nem mutatták be a temetkezési intézetnek, a munkálatokra nem volt engedélyük. Ezért Karácsony Gergely főpolgármester felkérte a Budapesti Közműveket, hogy a 

„temetési hely felett rendelkezési jogot gyakorlót [vagyis a sírhely megváltóját] hívja fel a jogszabálysértő felirat eltávolítására, ennek eredménytelensége esetén pedig a törvényes jogkövetkezményeket alkalmazza.”

Ez lényegében azt jelenti, hogy ha az illető harminc napon belül, vagyis március végéig nem távolítja el a sírkövet, akkor megvonják tőle a sírhely feletti rendelkezési jogot.

Nem engedjük, hogy neonáci emlékhely legyen a temetőben, a jogszabálysértő felirat eltávolítására szabott határidő lejárta után a főváros maga váltja meg a sírhelyet és eltávolítja róla a sírkövet

- tette hozzá Kiss Ambrus.

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Pálos Trend üzenete…
A 2 méteres röhögő majom és gén-korcs sehonnai bitangjai betámadták az ÉGI=IGEi őshonosokat a magyar hazafiakat!!!
Ezúttal kijelentem, hogy "Karácsony" sem lesz soha többet az átkozott baloldalon, ha még 1x szájatokra merészelitek venni a MAGYAR PATRIÓTÁT és a SÉRTHETETLEN JÉZUS KÜLDTE CSALÁDJÁT!!!
Vettétek Sátán fattyak?!
https://www.youtube.com/watch?v=xbl9mN23Wao