A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jenson Button Guinnes rekorder lett: a csúcs megjavításáról videó is készült


Új Guinness-rekordot állított fel Jenson Button, 2009 Forma–1-es világbajnoka. A brit pilóta a versenyzők körében népszerű eszközön érte el a csúcsot, melynek lényege, hogy fél perc alatt minél több felvillanó lámpát kellett érintenie – írta meg a rallycaffe.hu. 

Jenson Button 2016-ban volt utoljára állandó tagja a Forma–1 mezőnyének (2017-ben még beugrott egy futam erejéig). Bár azóta is versenyez, azok a kategóriák nyilvánvalóan nem veszik annyira igénybe a testét, mint az F1. Ennek ellenére nemrég bizonyította, hogy reflexei még mindig nem koptak meg, és 43 évesen Guinness-rekordot döntött.

RaceFans on Twitter: ",@JensonButton has set a new world record in reaction-testing game Batak, hitting 58 lights in 30 seconds, beating the previous record by two lights."I set my unofficial record in my 20s, so it's great to see that I've still got it, 20 years later," he said.#F1 pic.twitter.com/BLX47vGyNW / Twitter"

@JensonButton has set a new world record in reaction-testing game Batak, hitting 58 lights in 30 seconds, beating the previous record by two lights."I set my unofficial record in my 20s, so it's great to see that I've still got it, 20 years later," he said.#F1 pic.twitter.com/BLX47vGyNW

2009 világbajnoka a NOW felkérésére próbált csúcsot dönteni a BATAK elnevezésű eszközön. Ennek lényege, hogy a különböző helyeken felvillanó lámpákat minél gyorsabban meg kell érinteni, és egységnyi idő alatt ezt minél többször teljesíteni. Az F1-es versenyzők körében népszerű ez az edzésmódszer, mert fejleszti a reakcióidőt, a kéz koordinációját, az állóképességet és a perifériás látást is.

Button közel 20 évvel ezelőtt, 2003-ban már felállított egy nem hivatalos rekordot, akkor 30 másodperc alatt 56-szor sikerült megérintenie a lámpát. A hivatalos csúcs ugyanennyi volt, az iráni Arsia Sahriari állította fel négy évvel ezelőtt. A 15-szörös F1-es futamgyőztesnek pedig meg tudta dönteni, ugyanis fél perc alatt 58 jött össze neki. Ezúttal akadt, aki tanúsította a rekordot, így Button megkapta az erről szóló oklevelet, és hivatalosan is bekerül a Guinness-rekordok könyvébe.

A csúcs megjavításáról videó is készült, amelyben Button elmondta, hogy felesége figyelmeztetése ellenére továbbra is éhes a győzelemre. Hozzátette, F1-es karrierje során sokat filmeztek a BATAK-kal, és egy alkalommal legyőzte akkori csapattársát, Lewis Hamiltont. A Williams, a Benetton, a Renault, a BAR, a Honda, a Brawn és a McLaren versenyzője viccesen hozzátette, hogy ennek oka csak az lehet, hogy ő nyúlékonyabb honfitársánál.

„[2003-ban] ötvenhatot csináltam harminc másodperc alatt, de akkor nem lett az enyém a Guinness-rekord – nyilatkozta a csúcsdöntés után a Metro Sportnak. – Ez viszont még a húszas éveimben volt, így amikor a srácok megkérdezték, hogy »meg akarod próbálni megdönteni a csúcsodat?«, azt mondtam, hogy »hát, megpróbálhatom, de lehet, hogy elég kínos lesz, mert negyvenhárom [éves] vagyok«. De nem, megcsináltam. Ötvennyolc!”

Jenson Button on Twitter: "It's official, I am the @GWR holder for the Batak board reflex test. Big thanks to @NOWSport for making this possible, watch all the drama unfold on the track with NOW on the 3rd March #YourShortcuttoF1 #WorldChampion #F1 pic.twitter.com/8NHCIcw1ez / Twitter"

It's official, I am the @GWR holder for the Batak board reflex test. Big thanks to @NOWSport for making this possible, watch all the drama unfold on the track with NOW on the 3rd March #YourShortcuttoF1 #WorldChampion #F1 pic.twitter.com/8NHCIcw1ez

„Elégedett vagyok, mert legyen szó egy F1-es futam megnyeréséről vagy a BATAK-világrekord megjavításáról, ez mind fantasztikus, mert azt jelenti, hogy az ember mindenki másnál jobban teljesített – folytatta. – Szóval ez egy hatalmas dolog, hatalmas adrenalin. Amikor összejött, mindenki vadul ünnepelt. Az F1-es autóban általában nem hallani az éljenzést, szóval ez nagyon klassz volt. James barátom azt mondta, hogy »Jenson szerintem ez a legjobb dolog, amit valaha tettél«. Úgy vélem, ez talán a pillanat hevében volt, de köszönöm” – olvasható a portálon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések