A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Iránban több mint száz embert tartóztattak le a mérgezéses támadások ügyében


Iránban már több mint 100 embert tartóztattak le a diáklányok ellen elkövetett mérgezéses támadásokkal kapcsolatban – jelentette be a síita állam belügyminisztériuma szombat este, hozzátéve, hogy a támadásokat „az iszlám köztársaság ellenségei” követték el.


A tárca közleménye szerint a letartóztatottak közül többen „félelmet akartak gerjeszteni a lakosság és a diákok körében és azt igyekeztek elérni, hogy a bezárják az iskolákat, így szítva elégedetlenséget a rezsim ellen”.

A hatóságok hozzátették, vizsgálják az elkövetők és a síita állam ellen harcoló Népi Mudzsahedek nevű emigráns szervezet közötti kapcsolatokat is.

Ebrahim Raíszi elnök a mérgezéses támadásokkal „az ellenséget” vádolta. Ezzel a jelzővel a teheráni vezetés rendszerint az Egyesült Államokat és Izraelt illeti.

Az utóbbi hónapokban hivatalos adatok szerint összesen 230 tanintézményben több mint 5000 diáklány volt érintett mérgezéses támadásokban, melyeket a hatóságok szerint bosszúból követtek el ellenük, amiért részt vettek a hidzsáb, a muszlim fejkendő kötelező viselése elleni tüntetéseken.

A támadások novemberben kezdődtek a síiták egyik szent városában, Kumban, majd átterjedtek Irán 31 tartománya közül 25-re. A sorozatos támadások hatására néhány szülő nem engedte iskolába gyermekét és tüntetésbe kezdett. A szülők emellett többször bírálták a hatóságok lassúságát is, és azt hangoztatták, hogy a támadások „megbénítják az oktatási rendszert”.

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Pálos Trend üzenete…
TEHÁT IRÁN is IGAZSÁGOSABB JOGÁLLAM, MINT MAGYARMAT!!!
ORBÁNIA = AUSCHWITZ a KÖBÖN!!!
ZSICI-HITLER NYUNYÓKÁHOZ KÜLDI az ÁLTALUK MEGMÉRGEZETT ÁLDOZATOK HOZZÁTARTOZÓIT!!!

Új „feladatot” kapott a felcsúti felbujtó és főkolompos Nyunyókája (Müller Cecília!!!), aki parancsra „önfeledt” oltakozásra buzdította a nemzetközi zsidó-maffia mérgeivel az egészséges embereket!!!
Az ún. koronavírus-világjárvány által okozott megbetegedésben elhunytak hozzátartozóinak megsegítésére létrehozott, közhasznú tevékenységet végző alapítvány tevékenységében segédkezik majd az eddig tiszti főorvosként szereplő halál-nagyi!!!
Értitek a csíziót?
A Rothschild szolga Olstein=Orsós=Orbán Viktor miniszterelnöknek mutatkozó lószerszám csütörtöktől új „haláli” elfoglaltságot biztosít a xanaxra rumpuncsozó vérmérgezőnek (Müller Cecília Terminátor Őnagyságának!!!) a Magyar Közlönyben megjelent új szabályozás alapján.
Az Orbán rezsim még a fővárosi és megyei kormányhivatal, valamint a járási (fővárosi kerületi) hivatal népegészségügyi feladatai ellátásáról, továbbá az egészségügyi államigazgatási szerv kijelöléséről szóló korábbi rendeletét is módosította.

A javarészt Orbán ösztökélésére és zsarolására agyon oltatott áldozatokká lett hiszékenyek mára koronavírusban elhunytak hozzátartozói támogatást kérhetnek az alapítványtól, amely a kérelem megalapozottságának vizsgálatához a járványügyi feladatkörben eljáró egészségügyi államigazgatási szervtől, mostantól tehát magától „Mengelénétől” (Müller Cecíliától!!!) kérhet adatot.
http://web.t-online.hu/apuska/media/12/04__Lelki_terror_mix.mp3