A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Ilyen perzselő forróságot soha nem éreztem” – sokkolta a helyieket, hogy kigyulladt a monorierdői raklapüzem csarnoka


Mintegy ezer négyzetméteren, több csarnokban raklapok gyulladtak ki egy üzemben Monorierdőn. A helyieket sokkolták a történtek, nagyon aggódtak, hogy a tűz tovább terjed az otthonaik felé. 

A fél ország vasúti közlekedése lebénult, miután Monorierdőn kigyulladt egy raklapüzem. Az üzemcsarnok olyan hatalmas lángokkal égett, hogy a vasúti pályát is le kellett zárni, nem közlekedhettek Monor felé a vonatok. 

A tűzesethez a monori, a dabasi, a ceglédi, a nagykátai, a fővárosi és a gödöllői hivatásos hivatásos, illetve az üllői önkéntes tűzoltókat riasztották – írja a katasztrofavedelem.hu. 

A helyieket sokkolták a történtek, nagyon aggódtak, hogy a tűz tovább terjed az otthonaik felé. „Nem voltam közel, majdnem fél kilométerre, de még így is éreztük a hőt. Ilyen perzselő forróságot soha nem éreztem. Azt hittem, hogy soha nem lesz vége ennek az egésznek, már komolyan azon aggódtunk, hogy tovább fog terjedni” – mesélte a Metropolnak egy környéken élő asszony. 


„Pilisen voltunk, és csak néztük a hatalmas füstoszlopot. Akkora volt, hogy azt hittük, itt gyulladt ki valami. Aztán tudtuk meg, mi történt a raktárnál” – tette hozzá egy nő. 

A tűzoltók emberfeletti küzdelmet folytattak a lángokkal. Nagyon sok egység érkezett, egymás után jöttek a tűzoltóautók, látszott, hogy mindent megtettek azért, hogy oltsanak. A település nevében is köszönöm a munkájukat!” – mondta egy helyi lakos.

 A katasztrófavédők órákon keresztül, még este is harcoltak a tűzzel, fél nyolc körül jelezték: sikerült megakadályozni a lángok tovább terjedést. Estére kiderült: a lángok a raktár három csarnokában lobbantak fel.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi okozta a tüzet, azt szakértők bevonásával vizsgálják.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések