A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Idő előtt szabadulna a börtönből az élettársát lelövő egykori paralimpikon


Pistorius 2013 Valentin-napjának hajnali órájában lelőtte élettársát, Reeva Steenkampot


A volt dél-afrikai paralimpikon, Oscar Pistorius, aki tíz évvel ezelőtt meggyilkolta élettársát, arra számít, hogy hamarosan szabadlábra helyezik – írta meg a Liner.hu.

A meghallgatást, amely után döntenek arról, hogy idő előtt szabadul-e a börtönből, március 31-re tűzték ki – jelentette be ügyvédje, aki bízik a bizottság pozitív megítélésében – írta meg a Liner.hu.

A 2012-es londoni olimpián Oscar Pistorius lett az első amputált lábú sportoló, aki olimpián indult. A hős és példakép azonban a siker után nem sokkal börtönbe került, a most 36 éves Pistorius ugyanis 2013 Valentin-napjának hajnali órájában lelőtte élettársát, Reeva Steenkampot. Négyszer lőtt be a szigorúan őrzött pretoriai háza fürdőszobájának ajtaján, azt állítva, hogy a lányt betörőnek hitte.

Az ügyészek más véleményen voltak, szerintük féltékenységből, dühből lőtt, emiatt a férfi végül 13 év börtönbüntetést kapott. Rehabilitációja részeként Pistorius tavaly találkozott Reeva Steenkamp szüleivel is, amely után ők is elmondták véleményüket a bizottságnak.

Dél-Afrikában a bűnözők a büntetésük felének letöltése után kérhetik feltételes szabadlábra helyezésüket.

Pistorius paralimpiai aranyérmesként volt ismert barátnője meggyilkolása előtt. 2012-ben történelmet írt, amikor ő lett az első sprinter, aki karbonprotézissel versenyzett az olimpián – olvasható a portálon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések