A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hosszú órák óta lángokban áll egy hulladékfeldolgozó telep Budapest közelében (videó)


A helyszínen végzett mérések nem mutattak ki egészségre káros koncentrációt a levegőben.

Tűz ütött ki egy hulladékfeldolgozó telepen Gyál külterületén, amely mostanra több ezer négyzetméteres területre terjedt át – közölte a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője kedd délután az MTI-vel. Az oltást munkagépek is segítik. Csámpai Attila elmondta, hogy

papírbálák gyulladtak ki,

és az így keletkezett tűz átterjedt egy csarnok jellegű tárolóépületre, illetve egy betonsílóra, melyben feldolgozásra váró műanyag darálékot tartanak.

A Pest vármegyei katasztrófavédelem tűzoltó egységei megkezdték az oltást, melyhez vízágyút is bevetettek. A munkát az erős szél nehezíti – tette hozzá a szóvivő. Késő délután a katasztrófavédelem azt közölte, hogy a tűz további terjedését sikerült megakadályozni, az oltást munkagépek is segítik.

A mai történések

Még oltják a lángokat Gyál külterületén, a Kőrösi úton, ahol kedd délután kigyulladt egy hulladékfeldolgozó telep – közölte a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerda reggel az MTI-vel.

Egy körülbelül ezerkétszáz négyzetméter alapterületű üzemcsarnok egy részére terjedt ki a tűz, az épület körül pedig ötezer négyzetméteren válogatásra váró, bálázott, vegyes hulladék kapott lángra.

A lángokat már körülhatároltak, jelenleg a parázsló részeket oltják,

a munkálatokat erőgépek is segítik.

A helyszínen végzett mérések nem mutattak ki egészségre káros koncentrációt a levegőben – tudatták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések