A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hende Csaba: „Jó lenne, ha nem hazudnának Magyarországról”


Kedden megérkezett Stockholmba a Hende Csaba vezette magyar parlamenti delegáció. A magyar politikusokat a svéd parlament épületében fogadta Andreas Norlén svéd házelnök – számolt be róla a Mandiner.

    
A svéd politikus a parlament honlapján azt írta, hogy a megbeszélés „jó hangulatban telt”, és a svéd NATO-csatlakozás ratifikálásáról volt szó. Ennél bőbeszédűbb volt Hende Csaba, aki nyilatkozott a svéd sajtónak találkozó után.

Az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke úgy fogalmazott, hogy elégedett a találkozóval, ami barátságos hangulatban telt.

„Támogatjuk Svédország NATO-tagságát”

– jelentette ki Hende.

„Magyarországon nincs probléma a jogállamisággal”

Ugyanakkor azt sem felejtette el megemlíteni, hogy a svédek „hazugságokat terjesztenek Magyarországról”, és szükséges lenne a két ország kétoldalú kapcsolatain javítani.

„Kívánatos lenne, ha svéd politikusok, a kormány képviselői és az Európai Parlament tagjai nem sugalmaznák azt teljesen hazug állításokra alapozva, hogy Magyarországon problémák vannak a jogállamisággal”

– tette hozzá.

Amikor egy újságíró megkérdezte, ez azt jelenti-e, hogy Magyarországon valóban nincs probléma a jogállamisággal, az LMBTQ-emberek jogaival és a sajtószabadsággal, Hende azt válaszolta, hogy semmi ilyet nem tapasztal, de természetesen bármit meg lehet vitatni.

Arra a következő kérdésre, hogy a svéd politikusok terjesztenek-e hazugságokat Magyarországról, Hende igennel válaszolt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések