A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hatalmas robbanást hallottak az Egyesült Királyságban, nem tudják, mi volt az


Egyelőre mindenki csak találgat. A rendőrség szerint nincs ok az aggodalomra – írta meg az rtl.hu.


Leicesterben és környékén több tucat ember számolt be arról, hogy robbanás hangját hallották az égből – írja a Sky News cikke alapján az rtl.hu. Oxfordból is érkeztek hasonló jelzések.

Az okokról egyelőre csak találgatnak a közösségi médiában, de a legtöbben arra gyanakodnak, hogy repülőgép vagy meteor hangját hallhatták, esetleg repülő okozta hangrobbanásét.

Egy olvasó a Mirrornak  arról beszélt, hogy a konyhában volt a "nagy bumm" alatt, és úgy érezte, hogy mozog a háza, mintha földrengés lenne.

SarahJRandomNumbers on Twitter: "Just pulled the audio from my CCTV, here's what the #explosion sounded like in #Leicester .(Ignore the video, just zoomed in on a wall to capture the audio) pic.twitter.com/OYEgnXSX7M / Twitter"

Just pulled the audio from my CCTV, here's what the #explosion sounded like in #Leicester .(Ignore the video, just zoomed in on a wall to capture the audio) pic.twitter.com/OYEgnXSX7M



A leicestershire-i rendőrség közölte, hogy számos hívást kaptak egy robbanással kapcsolatban, amelyet a város és a megye különböző részeiből is hallani lehetett. A rendőrség hozzátette: nincs ok az aggodalomra.

A hangrobbanás egy robbanáshoz hasonló hangos hang. Akkor keletkezik, amikor a repülőgépek gyorsabban repülnek, mint a hangsebesség, ami a földfelszínen körülbelül 761 mérföld/óra.

Ugyancsak a Mirror írta meg, hogy a furcsa hang forrásai minden jel szerint a brit Királyi Légierő (RAF) gépei lehettek, melyek egy repülő elfogására indultak.

Egy légügyi szakértő a Twitteren közölte, hogy a RAF Typhoonjai egy London felé tartó Dash 8-as repülőgép elfogására indultak, miután az rádiós hibát észlelt.

Aviation Highlights on Twitter: "RAF Typhoons scrambled to intercept this Dash 8 aircraft which experienced radio failure and was heading to London.The fighters were reportedly supersonic on their way south from RAF Coningsby.#sonicboom #QRA #fighterjet pic.twitter.com/QnHpWDIZc5 / Twitter"

RAF Typhoons scrambled to intercept this Dash 8 aircraft which experienced radio failure and was heading to London.The fighters were reportedly supersonic on their way south from RAF Coningsby.#sonicboom #QRA #fighterjet pic.twitter.com/QnHpWDIZc5

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések