A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hat év börtönt kapott a cellatársát majdnem halálra itató férfi


Hat év börtönre ítélte első fokon a Szegedi Törvényszék azt a férfit, aki arra kényszerítette cellatársát, hogy minden vesztes kártyacsata után vizet igyon. A férfi nyolc liter vizet ivott így meg, és életveszélyes állapotban kellett kórházba szállítani. A 26 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés, folytatólagosan elkövetett zsarolás és kényszerítés bűntettében mondták ki bűnösnek. 

Két letartóztatott férfit 2021 nyarától egy zárkában helyeztek el a Szegedi Fegyház és Börtönben, a kapcsolatuk kezdetben jó volt, de aztán a 26 éves férfi minden ok nélkül folyamatosan belekötött a cellatársába, ütötte-verte, különböző feladatok elvégzésére kényszerítette, megalázta és kihasználta. A férfinek moslékot kellett ennie, a cellatársa elvette tőle a csomagját és olyan is előfordult, hogy családjának pénzt kellett tennie egy zárkatársuk telefonjára. Azért, hogy elkerülje a veréseket, a bántalmazott férfi a cellatársa minden kérését teljesítette.

A rendszeres közös kártyázásaik egyikén 2021. november 8-án a vádlott arra kényszerítette a sértettet, hogy vesztes játszmánként egy, összesen három liter, majd a végén további öt liter vizet megigyon. A bántalmazott férfi könyörgött, hogy nem bírja, rosszul van, de cellatársa bántalmazta, és arra is utasította, hogy zsírt egyen. A bántalmazott férfi rövid idő múlva epilepsziás rohamot kapott, elvesztette eszméletét, majd kórházba szállították. Vízmérgezést kapott, felborult a szervezete nátriumháztartása, és agyödéma is kialakult nála.

Mielőtt a bántalmazott férfit elszállították a börtönből, a bántalmazó férfi megfenyegette a zárkatársait, hogy az előzményeket nem mondhatják el, azt kell állítaniuk, hogy a sértett egyszer csak lefordult a székről. A férfi az előkészítő ülésen elismerte bűnösségét, elmondta, nagyon megbánta a történteket, és örül annak, nem lett komolyabb baja a cellatársának. Az ítélet nem jogerős, három napon belül lehet fellebbezni ellene.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések