A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hadházy Ákos a közösségi oldalán hisztizik

 


Ez a 7 pont nem egy panaszlista, hanem követelés - vinnyog Hadházy Ákos a közösségi oldalán. 

„Ezt a területet védi a hazugság és a cinizmus kordona. Ha Ön esetleg még kételkedett volna abban, hogy vajon a Miniszterelnökség körüli kordon ügyében vajon igazat mond-e (véletlenül a kormány), akkor remélhetőleg ez a kép Önt is meggyőzi.

A kordont le kell bontani tehát azért is, mert csak azért találták ki, hogy a valódi újságírókat távol tartsák a kormány tagjaitól. De nem ez a kordonbontás fő oka, hanem az, hogy a kordon szimbolikusan is védi a valódi választásokat, a demokráciát megszüntető kormányt és a propagandagépezet központját, Rogán irodáját.

A kordonbontás elsősorban szimbolikus tett, amivel a demokráciát, a tisztességes választás feltételeit visszaállító hétpontos követelést nyomatékosítjuk. Azt üzenjük vele, hogy ez a 7 pont nem egy panaszlista, hanem követelés:

1. Követeljük a sajtó szabadságának visszaállítását, a közpénzből fizetett, hazug kormányzati propaganda azonnali leállítását! Szabad sajtó, hiteles közszolgálati média, tisztességes tájékoztatás nélkül nincs szabad választás.

2. Az önkényuralmat eredményező különleges jogrend és a rendeleti kormányzás felszámolását, az Országgyűlés kormányt ellenőrző szerepének helyreállítását.

3. Jogegyenlőséget, arányos képviseletet biztosító, tiszta és szabad választásokat!

4. Fel kell számolni a kormányzati körökből szervezett korrupciót! A hazai és európai uniós forrásokat lenyúló tolvajokat vonják felelősségre! Hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez!

5. A sztrájkjog alapjog! Követeljük a megcsorbított munkavállalói jogok visszaállítását és a teljes közszférát érintő bérfelzárkóztatás azonnali elindítását!

6. A kormányoldal által megszállt, eredeti rendeltetésük szerint a kormánytól és a kormánypártoktól független intézmények, köztestületek (Alkotmánybíróság, ÁSZ, GVH, Médiahatóság, NAV, NVB, MNB, stb.) függetlenségét helyre kell állítani! Ezen intézményeket a pártkinevezettektől, pártkáderektől meg kell szabadítani.

7. A természeti környezetünk és a jövő generációk érdekeinek védelmét, fenntartható klíma- és gazdaságpolitikát!”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések