A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Haaland góljával közelebb lépett a Manchester City az Arsenalhoz


A norvég csatár 35 mérkőzés után 34 gólnál jár


Újra ott liheg a Manchester City az Arsenal nyomában a Premier League-ben, miután Erling Haaland tizenegyesből lőtt góljával 1–0-ra megverte a Crystal Palace-t. Az Arsenal vasárnap játszik majd a Fulham pályáján. Újabb meglepő vereséget szenvedett a Liverpool.

A City, ha nem is könnyen, de 1–0-ra legyűrte Londonban a hősiesen küzdő Crystal Palace-t. A mérkőzés egyetlen gólját Erling Haaland rúgta, a 78. percben. A norvég csatárnak, minden sorozatot figyelembe véve, ez volt a 34. gólja, 35 mérkőzésen a City mezében. A győzelemmel a City 61 pontos, az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Arsenalnak 63 van.

Úgy tűnt, az elmúlt hetekben kimászott a Liverpool a hullámvölgyből. Ám ezúttal 1–0-ra kikapott a kiesés ellen harcoló Bournemouth-tól. Utóbbi egy hete majdnem meglepte az Arsenalt, de végül 3–2-re kikapott, most ellenben nyert. Azért is, mert Mohamed Szalah, szokásától eltérően, kihagyott egy büntetőt. A két csapat legutóbb ősszel, az Anfield Roadon találkozott, akkor a Pool 9–0-ra nyert.

A vereség már csak azért is meglepő, mert Jürgen Klopp együttese korábban mindössze egyszer veszített akkor, ha a kezdő tizenegyben Trent Alexander-Arnold, Ibrahima Konate, Virgil van Dijk és Andy Robertson alkotta védőnégyest.

A Vörösöknek egyre kevesebb az esélye, hogy utolérjék a Tottenhamet a bajnoki tabellán. A Spurs ugyanis Harry Kane két, valamint Szon Hung Min egy góljával 3–1-re verte a Nottinham Forest. Az angol válogatott középcsatár nyolc fejesgólnál jár a bajnoki idényben, ez rekord a Premier League eddigi XXI. századi történetében.

A Chelsea a hét közben továbbjutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában, most pedig, nyert a Premier League-ben is, Chilwell, Havertz és Kovacic góljával verte 3–1-re a Leicestert.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések