A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyurcsány: Karácsony nem hajlandó megtenni „hazafias kötelezettségét”, hogy Budapestet szembefordítsa a kormánnyal


Erős szavak a baloldal vezérétől, szerinte ők Jézus, Orbán pedig Barabás, az áruló, és „nem lehet utat engedni a Barabásoknak”. 

Gyurcsány Ferenc a Spirit FM vendége volt, a beszélgetésben több témát is érintettek, erős nyilatkozatokat tett a baloldal vezére. Előkerült például Márki-Zay Péter azon megnyilvánulása, miszerint Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter a pártelnöki értékezletekről közösen mentek ki dohányozni. A DK elnök sietett leszögezni: nem dohányzott együtt Jakab Péterrel, amikor munkakapcsolatba kerültek, akkor Gyurcsány már nem dohányzott.

Nem jól csinálja ezt szerintem Márki-Zay Péter, nem tudom, mit csinál, ennél magasabb a horizontja szerintem egy politikusnak, államférfinak még inkább, mint amit ő itt művel”

– fogalmazott a DK elnöke.  Azt nem tudja, hogy Dobrev Klára nyert-e volna Orbánnal szemben, de abban biztos, hogy ilyen megalázó vereséget nem szenvedett volna.

Szóba került az is, hogy Karácsony Gergely az előválasztás második fordulója előtt visszalépett Márki-Zay javára. Arra a kérdésre, hogy árulónak tartja-e Karácsony Gergelyt a visszalépése miatt, azt válaszolta: „nem értem, hogy mit csinált.” Azt nem tudja, hogy az utolsó pillanatban miért döntött a visszalépés mellett Karácsony, de hozzátette, hogy a döntése legitim. Nem gondolja árulónak a főpolgármestert, szerinte rossz döntést hozott.

Budapestet a kormány ellen fordítaná

Gyurcsány Ferenc a műsorban elárulta: úgy látja, hogy a főpolgármester ambíciói véget érnek a Blaha Lujza tér felújításával vagy azzal, hogy vigyék el a szemetet. A DK-elnök szerint azonban Budapest szervezett politikai közössége lehetne egy „szabad Magyarország” megteremtésének, de ehhez meg kell szervezni Budapestet politikai értelemben, és nem helyettes államtitkárokkal konzultálni még 2 milliárd forintról, hanem nekimenni a kormánynak. „Itt van egy majdnem kétmilliós város, amelynek a kétharmada torkig van Orbán uralmával. Van neki egy hozzánk közel álló főpolgármestere.

A főpolgármester nem hajlandó azt a hazafias kötelezettséget teljesíteni, hogy ebbe a küzdelembe beleviszi a várost”

– fejtette ki Gyurcsány. Hozzátette: „könnyű szeretni Karácsony Gergelyt. De nem teljesíti a feladatát szerintem. Tehát, hogy lesz majd biciklisáv az Üllői úton, ez állati jó, annak, aki szereti a biciklis sávot, én erről most nem tudok véleményt mondani. De szerintem itt nem ér véget a feladat.

Vagyunk egy történelmi küzdelemben. Az emberek Barabást kiáltanak. Én meg azt gondolom, hogy Jézussal kell menni”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy ők Jézus, Orbán pedig Barabás, az áruló, és nem lehet utat engedni a Barabásoknak.

Karácsony ellenfele

Arra a kérdésre, hogy lesz-e DK által támogatott kihívója Karácsony Gergelynek, Gyurcsány Ferenc azt válaszolta: három ember van a tarsolyukban, van, aki a pártos világhoz van közelebb, van, aki civilnek tekinthető, de az alapdillema az Gyurcsány szerint, hogy kihívást akarnak-e intézni főpolgármesterrel szemben. Megjegyezte, hogy rá kell ébreszteni Karácsonyt arra, hogy rossz úton jár sok tekintetben. 2024-re meg fognak állapodni a kerületekről és a főpolgármesterről is – tette hozzá. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések