Hirdessen itt

Fotókiállítás nyílik Londonban II. Erzsébet híres kutyáiról


A királynő több generáción át mintegy harminc corgit nevelt


Hat hónappal II. Erzsébet halála után Londonban szerdán az uralkodó corgijairól nyílik kiállítás, amelyen a királynőt és kedvenc kutyáit ábrázoló fotók láthatók.

A The Queen and her Corgis (A királynő és corgijai) címmel a Wallace Collection múzeumban nyíló kiállításon kilenc, korábban nem publikált, II. Erzsébet élete során készült fényképet mutatnak be, amelyek életének minden tizedik évében készültek - mondta el az AFP-nek Xavier Bray, a kiállítás kurátora.

A hegyes fülű, hosszú törzsű kis kutyák elválaszthatatlanok II. Erzsébet imázsától. A királynő több generáción át mintegy harminc corgit nevelt, elősorban a Pembroke fajtából, de a corgi és a tacskó keresztezésével létrehozta a "dorgi"-t is.


A több mint ötezer fotóból kiválasztott képek között privát felvételek és hivatalos fotók is vannak. A gyűjtemény legrégebbi darabja 1936 augusztusában készült. Ezen a tízéves Erzsébet hercegnő látható, amint Londonban két corgijával, Jane-nel és Dookie-val játszik.

Xavier Bray szerint a felvételek sajátos szemszögből, a corgijaival fenntartott rendkívüli kapcsolaton keresztül mutatják be a királynőt.


Az egyik kiállított felvétel 2022. szeptember 19-én készült. A windsori kastély teraszán Muick és Sandy várja két őr kíséretében, hogy a Londonból indult gyászmenet a királynő Westminster-apátságban tartott gyászszertartása után elérje a kastélyt, amelynek kápolnájában az uralkodót végső nyugalomra helyezték.

A két corgit András herceg, a szeptember 8-án 96 évesen elhunyt királynő kisebbik fia vette magához.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések