Hirdessen itt

Féltékenységből megfojtotta feleségét, majd öngyilkossággal próbálkozott


A büntetése súlyosítását indítványozták annak a férfinak, akit a Nyíregyházi Törvényszék emberölés miatt 10 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt azzal, hogy szabadságvesztés büntetéséből feltételes szabadságra nem bocsátható – írta a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség közleményében. 


A vád szerint a vádlott feleségével és kiskorú gyermekükkel élt együtt egy szabolcsi településen. Házastársi kapcsolatuk megromlott, gyakoriak voltak köztük a veszekedések, melynek kiváltó oka a vádlott indokolatlan, beteges féltékenysége volt. 2022. január 1-jén hajnali 1 óra körül ismét szóváltásba keveredtek, a vádlott az ágyban fekvő felesége nyakát megragadta, majd olyan erővel szorította meg, hogy az asszony a helyszínen elhunyt. Ezután a konyhából magához vett egy kést, amivel öngyilkosságot kísérelt meg, majd reggel 7 óra után telefonon értesítette a segélyhívót, hogy megölte a feleségét.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az ítélet ellen védőjével a kiszabott szabadságvesztés büntetés enyhítése céljából jelentett be fellebbezést. Az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést fenntartotta. Álláspontja szerint a vádlott irracionális és alaptalan féltékenysége vezetett a felesége sérelmére elkövetett bűncselekmény megvalósításához. Nincs olyan féltékeny indulat, amely bárkit feljogosítana a másik ember bántalmazására, élete kioltására. A súlyosbítást indokolja a hozzátartozók sérelmére elkövetett élet elleni cselekmények regionális és országos szintű sokasodása is, ezért a fellebbviteli főügyészség a vádlott büntetésének súlyosítását indítványozta. Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések