A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sírgyalázás: Fekete festékkel fújták le Szálasi képét és a nyilaskeresztet a Farkasréti temetőben DK-s fiatalok


A DK ifjúsági szervezetének, a Demokratikus Lendületnek tagjai fekete festékkel fújták le Szálasi Ferenc képét és a nyilaskeresztet a Farkasréti temetőben. 

Több mint egy hónapja írta meg a Mérce, hogy nyilas emlékhellyé alakították az emberiesség elleni és háborús bűntettekért kivégzett nyilasvezér özvegyének sírját a Farkasréti temetőben. Az egykor szerény sírt Szálasi mai követői ilyenné alakították:

- egy márvány obeliszk, aminek a tetejére egy nyilaskeresztre emlékeztető szimbólumot tettek;

- a sírkövön van egy fotó, amin Lutz Gizella mellett maga Szálasi Ferenc látható civilben;

- a fotó mellé egy mondat is felkerült: Szálasi Ferenc emlékére.

Február végén a XII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozást indított az ügyben, de máig nem történt semmi a temetőben azon túl, hogy két civil útjelzőket helyezett el a sír mellett, amely olyan emberek sírja felé mutatott, akik zsidó embereket mentettek meg a vészkorszakban.

A DK-s fiatalok most azt írták, „nem hogy egy hónap, egy perc sem kell ahhoz, hogy eldöntsük, jár-e emlékhely egy nyilas politikusnak, aki többezer ember haláláért felelős. Amíg mi itt vagyunk, sem fasizmus, sem fasiszta emlékhelyek nem lesznek Magyarországon!"

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések