A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Európába küldte az atomháborúkra tervezett repülőgépét az Egyesült Államok


A gép egyfajta légi parancsnoki központ, nem szállít nukleáris töltetet, atom-tengeralattjárók rakétáit tudja irányítani 

Szerdán landolt Izlandon az az átalakított Boeing E–6B Mercury repülő, amelyet az amerikai hadsereg arra a célra fejlesztett, hogy atomháború esetén a levegőből lehessen irányítani a nukleáris csapásokat.

A gép egyfajta légi parancsnoki központ, nem szállít nukleáris töltetet, hanem atom-tengeralattjárók rakétáit tudja irányítani – írta a Hírtv.hu. A végítélet-repülő egy hadgyakorlatra érkezett Izlandra, de vélhetően ezzel üzentek is az atomalkut felmondó Moszkvának az amerikaiak.

Az Egyesült Államoknak három ilyen gépe van. A repülő 900 kilométeres óránkénti sebességre is képes, a hatótávolsága 11 ezer kilométer. Az első ilyen gépet a 80-as években állították hadrendbe, és azóta több konfliktusban részt vettek, például az Öböl- és az afganisztáni háborúban is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések