A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Érzékenyítés Nickelodeon módra és a pedofil Whisperton


A Nickelodeon televíziós csatorna több mint negyven évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre az Egyesült Államokban, hogy kimondottan az ifjúság és a gyermekek részére sugározzon és készítsen műsorokat. A csatorna, mely 2010-től hazánkban is elérhető, egyike a három vezető amerikai gyerekcsatornának. 

A Nickelodeon 1987-ben megalapította a Kid"s Choice Awards-ot (KCA), mely egy olyan díjátadó, ahol a gyerekek az általuk legkedveltebb sztárokra (sportolókra, színészekre, zenészekre) szavazhatnak, minden évben kiválasztva a számukra legkedvesebb celebet.

A KCA-t egy ideje már hazánkban is megrendezik, így a magyar gyerekek is megválaszthatják kedvenc híres emberüket, kiválaszthatják, hogy kikre néznek fel leginkább, kik azok, akiknek a munkásságát szívesen követik.

A gyerekcsatornának nagy felelőssége van abban, hogy kik azok, akik bekerülhetnek a szavazatra érdemesek kalapjába, hiszen egy felmérés szerint a Nickelodeon nézőinek 15 százaléka 8 év alatti. Ezért is meglepő, hogy az idei évben a kedvenc sztárok közé egy olyan influencer is bekerült, aki bár nem annyira, mint a nemrég leleplezett pedagógiai asszisztens, nyíltan beszélt a közösségi médiában egyéjszakás meleg kapcsolatairól, aki egy olyan életet mutat be fiatal követői számára, melyet ők valószínűleg sosem fognak elérni, pláne úgy, hogy nem mindig tudni, hogy egyáltalán, miből finanszírozza celebünk az aranyéletét.

A közösségi médiában csak Whispertonként ismert fiatalember nagyon is tisztában van azzal, hogy követőinek nagy része kiskorú. Ettől függetlenül több videón keresztül mutatja be, hogy hogyan készül fel egy randevúra egy másik férfival, majd a találkozó után sejtelmesen a kamerába mosolyogva mondja, hogy arról, hogy a vacsora után mi történt, nem szeretne mesélni...

Whisperton pont az ellenkezője annak, amiért nagyon sokan harcolnak a mai világban. Ő a fogyasztói társadalom legjobb képviselője. Milliókat költ ruhára, cipőre, éss ezt csatornáin szívesen be is mutatja.

Gyermekeink számára nem ilyen embereknek kellene lennie az elsődleges példaképnek, nem ilyen embereket kellene követniük.

A csatornának igen is felelőssége van abban, hogy kiket támogat, kiket rak bele abba a kalapba, akire szavazni lehet.

Nekünk még olyan emberek voltak a példaképeink, akik mögött teljesítmény volt. Jó lenne, ha gyerekeink hasonlóan gondolkodnának és ebbe nem próbálna beleszólni sem a média, sem különböző civil szervezet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések