Hirdessen itt

Elutasították Lagzi Lajcsi halasztási kérelmét, börtönbe kell vonulnia


Elutasította Galambos Lajos halasztási kérelmét a bíróság, ez azt jelenti, hogy a zenésznek börtönbe kell vonulnia.


Galambost három év hat hónap szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte tavaly decemberben a Budapest Környéki Törvényszék a gáz-, víz- és áramlopási ügye miatt. A trombitásnak február 15-én kellett volna jelentkeznie a szabadságvesztés büntetésének letöltésére Kecskeméten.

A zenész január 30-án  nyújtott be kérelmet a védőjével, amelyben halasztást kért, hogy az egészségi állapota miatt később kezdhesse meg a büntetésének a letöltését. 

A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint a bíróság a végrehajtás megkezdésének a kérelem elbírálásig történő függőben tartása iránt intézkedett, ezért nem kellett bemennie a börtönbe a terheltnek február 15-én. 

A Budaörsi Járásbíróság elbírálta és február 28-án hozott határozatában elutasította a kérelmet, mivel annak törvényes oka nem áll fenn, így a halasztás nem engedélyezhető. A bíróság döntése nem végleges, az ellen fellebbezésnek van helye, azonban ez a börtönbüntetés megkezdésére halasztó hatállyal nem bír.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bíróság megküldi a BVOP-nek a határozatot, és a büntetés-végrehajtás pedig közli majd Galambossal, hogy pontosan melyik nap és melyik börtönbe kell majd bevonulnia.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések