A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elraboltak négy amerikai állampolgárt Mexikóban


Az FBI 50 ezer dollár (17 millió forint) jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőknek


Elraboltak négy amerikai állampolgárt Mexikó északi, az Egyesült Államokkal közös határához közeli részén, Matamoros város környékén – közölte az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) helyi idő szerint vasárnap.

A tájékoztatás szerint az áldozatok pénteken, egy észak-karolinai rendszámú autóval érkeztek Texas felől Mexikóba, gépjárművüket nem sokkal később fegyveresek vették körbe, tüzet nyitottak rá, majd az utasokat elhurcolták.

Az FBI 50 ezer dollár (17 millió forint) jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőknek.

Matamorosban rendszeresek a rivális kábítószerkartellek közötti összecsapások. A heves lövöldözések miatt az Egyesült Államok konzulátusa pénteken figyelmeztetést adott ki.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy az emberrablásoknak közük van-e az aznap kitört, halottakkal is járó összecsapásokhoz.

A közösségi médiára is felkerült, aznap készült videofelvételeken látható, hogy fegyveresek fényes nappal két embert – lehet, hogy még élőt, de lehet, hogy már holtat – tesznek fel egy teherautóra.

A térségben rendszerint nem regisztrálják az erőszakcselekmények áldozatait, mert a bűnbandák gyakran magukkal viszik halott tagjaikat, a helyi média pedig sok esetben nem mer hírt adni az incidensekről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések