A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ellenőrzést tartott a kelet-ukrajnai frontvonalon Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szombaton


Sojgu egy frontvonalon lévő parancsnoki állást keresett fel Donyecktől délre. A minisztériumi közleményben nem jelölték meg a látogatás pontos helyét vagy időpontját.


A minisztérium által közzétett videón látható, hogy Sojgu egy helikopteren utazik, majd - páncélsisak és golyóálló mellény nélkül - beszélget egy katonával a megrongálódott épületek előtt, a katonák védelmében. A felvételen az is látható, ahogy a miniszter kitüntetéseket ad át orosz katonáknak.

„A miniszter különös figyelmet fordított a csoportosulás erői teljes körű támogatásának megszervezésére” - derült ki a tárca közleményéből.

A látogatás idején továbbra is heves harcok folynak a Donyecki területen található Bahmut ellenőrzéséért, amelynek korlátozott a stratégiai jelentősége. December végén Szergej Sojgu két ilyen látogatást is tett az ukrajnai „különleges művelet” területén - számolt be róla a tárca.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések