A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elköszönt hivatalától az egészségügyi miniszter Pozsonyban


Vladimír Lengvarský szerint más volt a hibás az orvossztrájkért 

Visszavonta Zuzana Čaputová államfő Vladimír Lengvarský ügyvezető egészségügyi tárcavezető megbízatását. A volt tárcavezető közölte, nem fog tovább nyomás alatt dolgozni egy olyan környezetben, amely jelenleg káros, tele van korrupcióval és politikai tapasztalatlansággal.

Hivatalosan kértem az államfőt, hogy szüntesse meg a megbízatásomat, ő pedig ezt elfogadta - jelentette ki csütörtökön Vladimír Lengvarský ügyvezető egészségügyi tárcavezető, miután Zuzana Čaputová köztársasági elnök felmentette tisztségéből. Az Új Szó cikke szerint a volt miniszter nyilatkozatában bírálta a kormányhivatalt és Igor Matovičot (OĽaNO) is. Távozásának legfőbb okaként Lengvarský a minisztériumban javasolt újabb leváltásokat jelölte meg.

Nem fogok tovább nyomás alatt dolgozni egy olyan környezetben, amely jelenleg káros, tele van korrupcióval és politikai tapasztalatlansággal - hangoztatta.

Nem vagyok politikus, és a tapasztalatok után valószínűleg soha nem is akarok az lenni - mondta. Egyben hozzátette, kezelték a teljesen felesleges orvossztrájkot, amelyet a volt pénzügyminiszter, Igor Matovič és a kormányhivatal okozott a politikájával.

A tárcát válságmenedzsment veszi át Michal Palkovič államtitkárral az élen, aki eddig az Egészségügyi Felügyeleti Hivatalban dolgozott – jelentette be Eduard Heger (OĽaNO) megbízott kormányfő a délutáni sajtótájékoztatóján.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések