A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy spanyol bíróság szerint 76 millió forintot ér 25 évnyi házimunka


Az asszony a házasság 25 éve alatt egyedül végzett minden házimunkát, valamint felnevelte a két közös gyermeküketet 

Spanyolországban arra köteleztek egy üzletembert, hogy több mint 76 millió forintnak megfelelő összeget fizessen ki volt feleségének.

A válóperben kimondták, hogy a nő a házasság alatt minden idejét a láthatatlan munkával, vagyis a házimunkával töltötte, a nő pedig később a helyi sajtónak nyilatkozva megerősítette, férje azt akarta, hogy ő kizárólag otthon tevékenykedjen, és alkalmanként vállaljon munkát a volt férj tulajdonában lévő edzőtermekben is.

„Kizárólag a házimunkának szenteltem magam, mert a volt férjem erre kényszerített. Úgy alakította a dolgokat, hogy ne is legyen más lehetőségem” – fogalmazott a bíróság előtt a nő.

Mindent a nő csinált, a férfi kisemmizte. A bíróság pedig azért döntött a 76 millió forint körüli, a nőt megillető összeg mellett, mert Ivana Moral hiába végzett el egyedül minden házimunkát, és nevelte fel közös gyermekeiket, egyetlen fillérhez sem jutott hozzá a férje által megszerzett vagyonból.

Csakhogy annak idején kötöttek egy házassági szerződést, amelynek értelmében a közös vagyon fele a nőnek jár. A nő megosztotta, volt férje egyértelműen visszaélt a helyzettel, és kisemmizte anyagilag. Tekintettel arra, hogy minden a férfi nevén volt, a nő nem fért hozzá a családi pénzügyekhez, és semmije nem maradt a válás után.

A férfi ráadásul úgy tette mindezt volt feleségével, hogy a nő egyedül maradt két közös gyermekükkel egy fillér nélkül, így a bíróság a 76 millió forintnak megfelelő összeg megfizetése mellett arra kötelezte a volt férjet, hogy havi szinten mintegy 600 ezer forintnak megfelelő összeget fizessen gyerektartásra, a volt feleség részére pedig életjáradékot kell biztosítania.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések