A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy moszkvai oligarcha szerint a Kreml legfeljebb egy évig bírja még a háború terheit


Oleg Gyeripaszka orosz mágnás gazdaságpolitika irányváltását sürget, mivel úgy véli, ellenkező esetben Oroszország 2024-ben csődbe megy – olvasható azuzlet.hu cikkében. 

Oleg Gyeripaszka az egyik leggazdagabb orosz oligarcha, s állítólag jó kapcsolatot ápol a kormánnyal, ezért kapott külön figyelmet a felszólalása a krasznojarszki gazdasági fórumon, ahol az államkapitalizmust bírálta.

“Megdöbbentőnek tartom a tavaly elpazarolt költségvetési pénzeket” – idézi a mágnás szavait az orosz média a portál szerint. Ha Oroszország nem talál hamarosan új bevételi forrásokat és nem vezet be gazdasági reformokat, az ország hamarosan csődbe kerül – mondta.

Az üzletember szerint Moszkvának gyorsan előre kell lépnie a jogbiztonság és a kiszámíthatóság terén, és véget kell vetnie a gazdasági elit vegzálásának.

A cikkben hozzátették: a milliárdos a háború kezdete ótaTelegram-csatornája néha olyan benyomást kelt, mint egy disszidensé. Még egy kiáltványt is közzétett, amiben a bürokrácia drasztikus csökkentésére szólított fel. Az ukrajnai háborúról azonban csak sejtelmes nyilatkozatokat tett. Például azt mondta: “itt az ideje, hogy abbahagyjuk az álmodozást egy különleges helyről a világban, és “jobb lenne a saját ügyeinkre koncentrálni“.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések