A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy DNS-kapszulát küldenek az űrbe négy amerikai elnök maradványaival


A Celestis nevű amerikai vállalat 240–480 millió kilométerre a Naptól állítana pályára egy, négy volt amerikai elnök DNS maradványait őrző szerkezetet – írta meg a hvg.hu. 


Furcsa ötlettel állt elő az űrutazásokkal foglalkozó amerikai Celestis nevű cég. A vállalat azt tervezi, hogy négy amerikai elnök földi maradványait viszi el a mélyűrbe, akár már idén. Az Interesting Engineering hangsúlyozza, a Celestis nem egy új vállalat, amely így akarja magára hívni a figyelmet. A cég már két évtizede létezik, és különböző objektumokat állított eddig pályára a Föld és a Hold körül – írta meg a hvg.hu.

A Celestis a négy exelnök maradványait egy kapszulában viszi a Holdon is túlra, onnan indul majd nagyobb útjára a szerkezet, amely végül 240–480 millió kilométerre kering majd a Naptól.

A cég közlése szerint George Washington, Dwight D. Eisenhower, John F. Kennedy és Ronald Reagan maradványairól van szó, de a kapszulában helyt kapna még egy-egy dolog a Star Trek világát megálmodó Gene Roddenberrytől, a feleségétől, Majel Barrett Roddenberrytől, és fiuktól, Eugene-től, valamint a tévésorozat néhány szereplőjétől is. Így ezek lennének az esetlegesen érkező földönkívüliekkel elsőként szembe jövő emberi maradványok, amelyek hirdetik az emberiség létezését.

A cég abban bízik, hogy a DNS-ből a jövőben képesek lehetnek majd kiolvasni a maradványokra rátaláló idegenek, hogy azok az emberekhez tartoztak, illetve azt is, hogy a konkrét DNS tulajdonosának milyen tulajdonságai voltak. Vagyis tulajdonképpen egy időkapszuláról van szó – olvasható a portálon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések