A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Édesapja dalait énekli Kóbor Léna az Omega-musicalben


A tanulás mellett már készül Kóbor Léna első színházi fellépésére, amely június másodikán lesz a Fertőrákosi Barlangszínházban, ahol A gyöngyhajú lány balladája című Omega-musical főszerepét fogja eljátszani. 


A 2007-ben született Léna, a legendás Omega együttes énekesének, Kóbor Jánosnak a lánya. A 2021. december hatodikán elhunyt Kossuth-díjas zenész egy 2018-ban készült interjúban elárulta: „Sokat gondolkoztam feleségemmel, hogy mi legyen a kislányunk neve. Aztán, amikor már megszületett, az orvos azt mondta, most már dönteni kell. Akkor jutott eszembe, hogy mi lenne, ha Lénának hívnánk. Hát, így lett az egyik híres dalunk Lénája a lányom névadója is.”

Most pedig apja nyomdokaiba lép, mert 16 évesen bemutatkozhat A gyöngyhajú lány balladája című musicalben. A nagy sikerrel játszott musicalt 2016 márciusában mutatta be az ExperiDance színpadi értékeit képviselő Re-Production Team. A hét éve műsoron lévő, sikeres musical szereposztásában jelentős változás lesz: az eddigi főszereplő, Békefi Viktória váradós, és Kriszta szerepét Kóbor Léna kapta meg. Vona Tibor produkciós igazgató azt nyilatkozta, hogy Léna szerepeltetése az Omega-musicalben nem PR-fogás. Több próbán is meghallgatták őt, hogy megbizonyosodjanak arról, valóban színpadon a helye.

A tizenhat éves Léna amikor megnézte az előadást anyukájával, előtte csak annyi instrukciót kapott, hogy olyan szemmel nézze a történetet, mintha ő is szerepelne benne, és képzelje el, hogy el tudná-e játszani a főszerepet.


Azóta már részt vett több meghallgatáson is, ahol többek között korábbi ének- és táncóráinak, fellépéseinek köszönhetően nagyon jónak bizonyult, így megkapta a szerepet. A prózai részek gyakorlásában Szabó Máté színész segít neki, aki szerint egy új szereplő mindig új lendületet, energiákat ad egy előadásnak, így egy nagyon jó dolog sülhet ki ebből a váltásból.

Kóbor Léna már nagyon várja első bemutatkozását, amellyel egy gyerekkori álma fog valóra válni. Korábban táncolt, zongorázott, és orvos szeretett volna lenni, de amint elmondta, kiskora óta a zene világában nőtt fel, s ez életét jelentősen befolyásolhatja. Biztos benne, hogy édesapja, Kóbor János büszke lesz rá a fellépéskor, és a próbák alatt is segíteni fogja majd. De emellett kis félelem és izgalom is van benne, hiszen érzelmileg sem könnyű elhunyt apukája dalait énekelni, azt pedig semmiképpen nem szeretné, ha összehasonlítanák előadásmódjaikat. „Nem azért szeretnék sikeres lenni, mert Kóbor János lánya vagyok, hanem önmagam miatt” – jelentette ki határozottan a tinédzser.

 A Kriszta szerepét eddig játszó Békefi Viktória a Blikknek elmondta: „Az első pillanattól, 2016-tól kezdve szerepelek ebben a csodálatos darabban, és azóta, mondhatom, Omega-rajongó lettem. Ám az élet most egészen másfajta szerepet szánt nekem: az anyaságot. A hatodik hónapban vagyok, elköszöntem a társulattól, és átadom a helyem a nagyon tehetséges és imádnivaló Kóbor Lénának. Természetesen segítem a felkészülésben, és nagyon szurkolok neki. Csodálatos pályafutás kezdődhet most az életében.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések