A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Döntöttek a németek: nincs több ingyen segély Ukrajnába


Bő egy évvel a háború kitörése után úgy határozott a német állami vasúttársaság, a Deutsche Bahn teherfuvarozással foglalkozó részlege, hogy leállítja a humanitárius szállítmányok ingyenes Ukrajnába juttatását. A Spiegel információi szerint mostantól a többi szállítmánnyal azonos díjszabáson mehetnek csak a segélyek keleti szomszédunkba.  

Felidézik, hogy a közlekedési minisztérium és az állami vasúttársaság a háború kirobbanásakor azt ígérte, a segélyszállítmányokat ingyen viszik az országba. 

Ez a támogatás olyan hirtelen ért véget, mint ahogy elkezdődött”

– írták a cikkben. 

Tavaly február óta a Deutsche Bahn Cargo 1300 konténer élelmiszert, higiéniai terméket, kerekesszéket és egyéb felszerelést juttatott Ukrajnába, a szállítás nagyságrendileg ötmillió eurójába került a vasúttársaságnak. A Spiegel megemlíti, hogy jogi oka van a támogatások felfüggesztésének: a jogszabályok szerint mivel a DB Cargo egy részvénytársaság, csak egy bizonyos határig adományozhat. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések