A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Döntetlennel zárta a BL-csoportkört a Szeged


A Tisza-partiak házigazdaként 28-28-as döntetlent játszottak a francia HBC Nantes csapatával a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, szerdán 

A magyar csapat - amelynek továbbjutása már korábban eldőlt - öt győzelemmel, egy döntetlennel és nyolc vereséggel csoportja hatodik helyén végzett. A rájátszás első fordulójában - a negyeddöntőbe jutásért - a Szeged ellenfele a Veszprém vagy a német Magdeburg lesz. Az első meccseket március 22-én és 23-án, a visszavágókat egy héttel később játsszák.

A hazaiak keretéből Bodó Richárd, Bánhidi Bence és Matej Gaber hiányzott, vagyis Rosta Miklós volt az egyetlen beálló a csapatban.

Jó kapusteljesítménnyel és hatékony támadójátékkal kezdett a magyar bajnoki címvédő, de a védekezés nem volt megfelelő, ezért nem tudott ellépni a vendégektől (6-5). Rosta és Luka Stepancic gólokkal - utóbbi gólpasszokkal is -, Mirko Alilovic védésekkel segítette csapatát, amely kevesebb lövőhelyzetet dolgozott ki, mint ellenfele, de pontosabban célzott. Egy 3-0-s sorozat után némileg megakadt a szegediek lendülete, az első félidő utolsó nyolc percében 4-1-es szériát produkált a Nantes, amelynél bejött a kapuscsere, így a szünetben 15-13-as előnyben volt.

A második felvonás első tíz percében felváltva estek a gólok, majd a házigazdák felzárkóztak 19-18-ra, de a hibáikat rendre góllal büntette a Nantes, amely 24-20-ra ellépett. Rögtön ezután hármat lőtt sorozatban a Szeged, majd nyolc perccel a vége előtt - Alilovic újabb bravúrját követően - Rosta egyenlített (25-25). Ebben az időszakban egyre több volt az eladott labda hazai oldalon. Az utolsó percben Juan Carlos Pastor vezetőedző egygólos hátrányban időt kért, majd Mario Sostaric állította be a végeredményt. A Szeged a 21. percben (12-11) vezetett utoljára a meccsen.

Rosta Miklós hét, Borut Mackovsek öt góllal, Mirko Alilovic 13 védéssel zárt, a túloldalon Pedro Portela ötször, Alexandre Cavalcanti és Rok Ovnicek négy-négy alkalommal talált be, Viktor Gisli Hallgrimssonnak három, Manuel Gasparnak hat védése volt.

A két csapat nyolcadik egymás elleni tétmérkőzésén két szegedi siker és öt Nantes-győzelem után először született döntetlen.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA CSOPORTKÖR, B-CSOPORT
14. (UTOLSÓ) FORDULÓ

OTP BANK-PICK SZEGED–NANTES (francia) 28–28 (13–15)

Szeged, Pick Aréna. V.: Jorum, Kleven (norvégok)

Később:
A csoport: Paris Saint-Germain (francia) - Telekom Veszprém 20.45

Fotó: MTI/Bús Csaba

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések