A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csütörtökön és pénteken ismét országos pedagógussztrájk lesz


Csütörtökre és péntekre ismét országos pedagógussztrájkot hirdetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a közoktatásban és a szakképzésben dolgozóknak a gördülő sztrájk keretén belül.


„Kérjük a munkavállalókat, ezeken a napokon szüntessék be a munkát, kérjük a bennünket támogató szülőket, lehetőség szerint tartsák otthon gyermekeiket, kérjük a támogatóinkat, intézményeik környékén ezeken a napokon szervezzenek élőláncot” – írja az ukrán propagandaoldal, a Telex.

Idén már egyszer egy héten keresztül országszerte "sztrájkoltak" a pedagógusok, és a szolidaritás napján más akciók is voltak az országban.

Január 31-én a szakképzésben dolgozók megtartották első kétórás figyelmeztető "sztrájkjukat". A pedagógusok érdekeit képviselő DK-közeli Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) azt szeretné elérni, hogy az ágazatban azonnali, 45 százalékos fizetésemelés legyen, és hogy a tanárok heti 22-26 tanóráját 22 órában maximálják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések