A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csak a Bidenékkel üzletelő orosz oligarchákat nem szankcionálták


A külügyminisztérium 893 orosz állampolgárral szemben vezetett be vízumkorlátozásokat


Egyikük 3,5 millió dollárt utalt át a Joe Biden fia által alapított Rosemont Seneca Thornton befektetési vállalatnak - írta meg a Mandíner.

A Breitbart arról ír, hogy az oroszok elleni amerikai szankciók nem terjednek ki azokra az oligarchákra, akik üzleti kapcsolatban állnak az amerikai elnök családjával – ezt James Comer, az amerikai képviselőház ellenőrző bizottságának republikánus párti vezetője nyilatkozta - olvasható a Mandíner cikkében.

Hozzátették: a külügyminisztérium 893 orosz állampolgárral szemben vezetett be vízumkorlátozásokat, 1500 új szankciót, és 750 módosított szankciót rendelt el Oroszország ellen, ám ezek alól mentességet kapott Jelena Baturina és Vlagyimir Jevtusenkov. Hangsúlyozták: Baturina 3,5 millió dollárt utalt át a részben Joe Biden fia, Hunter Biden által alapított Rosemont Seneca Thornton befektetési vállalatnak azzal a céllal, hogy beléphessen az amerikai ingatlanpiacra, 2014-ben. Az építőiparban hasító milliárdosnő két évvel korábban kötött 40 millió dolláros üzletet Hunter Bidennel. Igen, ekkor Joe Biden volt az Egyesült Államok alelnöke.

Az informatikában utazó Jevtusenkov esete hasonló: az Egyesült Államokban akart üzletelni, és emiatt Hunter Bidennel is találkozott 2012-ben a New York-i Ritz-Carlton szállodában.

A fehér házi szóvivő, Karine Jean-Pierre azt mondta, nem hajlandó Hunter Biden ügyeiről beszélni. Úgy fogalmazott, hogy „akit ezek a dolgok érdekelnek, kérdezze a Biden családot”.

A lap emlékeztet: a Republikánus Párt a tavalyi novemberi választásokban megszerezte a képviselőházi többséget, és nekiálltak kivizsgálni az elnök és családja korrupciógyanús üzelmeit. Az ellenőrző bizottság elnöke elmondta: tulajdonukban lévő dokumentumok részletezik, hogyan, milyen módon kapott pénzt a Biden család a Kínai Kommunista Párttól - olvasható a portálon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések