A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

CNN: Magyarországon nem tartóztatnák le Putyint


Az amerikai portál cikke hozzátette, Magyarország NATO-tag, de kifogásokat fogalmazott meg az ellen, hogy a nyugati országok fegyvereket küldjenek Ukrajnába.


A CNN idézi Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, aki kijelentette, hogy Magyarország nem alkalmazza a római statútumot, így a Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsa ellenére Magyarországon nem tartóztatnák le Putyin elnököt. A politikus hangsúlyozta, hogy az elfogatóparancs nem szerencsés döntés, mert a háború eszkalációja, és nem a béke felé viszik a dolgokat.

Az amerikai portál cikke hozzátette, hogy Magyarország NATO-tag, de kifogásokat fogalmazott meg az ellen, hogy a nyugati országok fegyvereket küldjenek Ukrajnába. Orbán Viktor miniszterelnök többször arra figyelmeztetett, hogy Európa belesodródik az ukrajnai háborúba, és jelentős erőfeszítéseket tett, hogy megakadályozza Ukrajna NATO-csatlakozását, valamint Svédország NATO-csatlakozási erőfeszítéseit is akadályozza.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések