A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Két vállalkozó kedvű iráni migráns gumicsónakokkal csempészte a migránsokat Horvátországba


A belügyminisztérium adatai szerint tavaly 50 624 illegális bevándorló érkezett az országba, 191 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában


Előzetes letartóztatásba helyeztek a horvát hatóságok két iráni állampolgárt, akik anyagi juttatás fejében gumicsónakokkal csempésztek migránsokat Bosznia-Hercegovinából Horvátországba – írta a Vecernji List című horvát napilap kedden.

A Bród-Szávamente megyei (Brodsko-posavska zupanija) rendőrkapitányság közleménye szerint vasárnapra virradóra a határőrök Slavonski Kobas település közelében, a Száva határfolyó horvát oldalán nyolc illegális bevándorlót tartóztattak fel. Megállapították, hogy közülük két iráni állampolgár anyagi juttatás fejében hat afroázsiai származású, dokumentumok nélküli határsértőt próbált meg Horvátországba csempészni.

A két iráni állampolgár ellen eljárás indult, az ügyet vizsgáló bíróság harminc nap előzetes letartóztatást rendelt el számukra.

A horvát belügyminisztérium adatai szerint Horvátországba tavaly 50 624 migráns érkezett, 191 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában.

Az idei év első két hónapjában a hatóságok 105 embercsempész ellen indítottak eljárást, akik 91 illegális bevándorlónak segítettek Horvátországba jutni. Tavaly egész évben 914 bűncselekményt tártak fel, és 774 embercsempész ellen indult eljárás.

Az embercsempészek hatvan-hetven százalékban a migrációs útvonalon elhelyezkedő országok (Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Horvátország és Szlovénia) állampolgárai voltak, de nyilvántartásba vettek román, bolgár, moldovai és ukrán állampolgárokat is.

A migránsok főként Szerbián és Montenegrón keresztül érkeznek Bosznia-Hercegovinába, onnan Horvátországba, majd Szlovéniába folytatják útjukat, ahonnan Nyugat-Európába próbálnak eljutni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések