A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Biden felesége kitüntetett egy férfit nőnapon


Joe Biden amerikai elnök felesége, Jill Biden, illetve az amerikai külügyminiszter, Antony Blinken a Fehér Házban rendezett, Nemzetközi Nők a Bátorságért (International Women of Courage Awards) díjkiosztó ünnepségen adták át a kitüntetéseket.


„Tizenegy rendkívüli nőt tüntettek ki a világ minden tájáról, akik azon dolgoznak, hogy mindenki számára szebb jövőt építsenek” – olvasható az amerikai külügyminisztérium sajtóközleményében.

Az argentin Alba Ruedát úgy mutatták be az ünnepségen, mint „transznemű nőt, akit kirúgtak az osztálytermekből, eltiltottak a vizsgák letételétől, megtagadták tőle a munkalehetőséget, erőszaknak volt kitéve, és a családja is elutasította. De ezekkel a kihívásokkal szemben azért dolgozott, hogy véget vessen az LMBTQ+ közösséggel szembeni erőszaknak és diszkriminációnak Argentínában” – számolt be az Origo 888 rovata.

A hír hallatán többen felháborodtak, köztük Sarah Huckabee Sanders, Arkansas republikánus kormányzója, aki így reagált:

„Ma van a nemzetközi nőnap – jó alkalom arra, hogy emlékezzünk rá, a demokraták még azt sem tudják megmondani, mi a nő.”

A The Dana Show műsorvezetője, Dana Loeschnek sem tetszett a dolog, ő a következőket tweetelte:

Sarah Huckabee Sanders on Twitter: "It's International Women's Day - a good time to remember that Democrats can't even tell you what a woman is. https://t.co/BPJ1fHhl5u / Twitter"

It's International Women's Day - a good time to remember that Democrats can't even tell you what a woman is. https://t.co/BPJ1fHhl5u



„Kedves @flotus-tól, hogy a nemzetközi nőnapon a nők lekicsinylésére buzdít. A nők kitörlése bántalmazás.”

Az Origo 888 rovata azt írja: Alba Rueda egyébként jelenleg Argentína szexuális irányultsággal és nemi identitással foglalkozó különmegbízottja a Külügyi, Nemzetközi Kereskedelmi és Imádságügyi Minisztériumban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések