A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bedrogozott vadmacskát fogadott be a cincinnati állatkert


A törvények szerint Ohióban illegális 18 kilogrammnál nehezebb állatot tartani 


A cincinnati állatkertben kezd új életet egy közúti ellenőrzés során a gazdájától megszökött szervál, amelynek kokaint találtak a szervezetében – jelentette az AP hírügynökség pénteken.

A nemrég bemutatott Kokainmedve című horror-vígjátéknak köszönhetően a nagymacska története felkapott lett az interneten. A film egy fekete medve igaz történetét dolgozza fel, amelyet holtan találtak nagyjából kétmillió dollár értékű kokain mellett. A bizarr történet miatt a közösségi médiaoldalakon a szervált „kokainmacskának" nevezték el.

A helyi állatfelügyelet elmondása szerint a vadmacska egy januári közúti ellenőrzés során szökött meg a gazdája autójából. A szökés alatt az amúgy Amiry névre keresztelt vadmacska eltörte a lábát, aminek következtében még zaklatottabbá vált.

A törvények szerint Ohióban illegális 18 kilogrammnál nehezebb állatot tartani.

Amiryt végül egy cincinnati állatvédő egyesület fogta be, majd az elvégzett drogteszt során kokaint találtak a szervezetében. Nem ez volt az első eset, hogy a megye állatmenhelyként is funkcionáló állatvédő egyesülete olyan vadállatra bukkan, amelynek kábítószert találnak a vérében. 2022-ben az egyesület befogott egy Neo névre hallgató csuklyásmajmot, amelynek később metamfetamint mutattak ki a szervezetében.

„A tavalyi eset óta az egyesületnél bevett eljárássá vált, hogy a menhelyre érkező egzotikus állatokon drogtesztet végeznek" – mondta Ray Anderson, az egyesület egyik dolgozója. Anderson azt is megerősítette, hogy Amiry tulajdonosa lemondott a szervál felügyeleti jogáról, mielőtt a cincinnati állatkert gondozásába került volna.

„A szerváltartás nagy felelősséggel jár. Az állat kiegyensúlyozott étrendet és speciális gondozást igényel, nem olyan mint egy házimacska" – mondta Julie Sheldon, a Tennessee-i Egyetem állatkerti orvostudományi tanszékének adjunktusa.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések