A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az ukrán hírszerzés szóvivője szerint az oroszok megkezdték a Krím-félsziget kiürítését


Andrij Juszov azt mondta, hogy az orosz katonai vezetés és a közigazgatás tagjai elkezdték eladni ingatlanjaikat, és a családtagjaik kimenekítését.


Az orosz hatóságok már megkezdték a Krím-félsziget kiürítését – írja a Yahoo News Andrij Juszov, az ukrán katonai hírszerzés szóvivője alapján. Egy nyugalmazott amerikai tábornok szerint az ukránoknak reális esélyük van arra, hogy nyár végéig visszaszerezzék a 2014-ben elcsatolt félszigetet.

Andrij Juszov március 23-án arról beszélt az egyik ukrán televíziós csatornának adott interjújában, hogy
az orosz katonai vezetés és a megszálló közigazgatás tagjai elkezdték eladni ingatlanjaikat és kimenekíteni a családtagjaikat a Krím-félszigetről.

Juszov azt mondta, hogy a helyi rádióban a krími lakosokat a héten felszólították arra, hogy készüljenek fel az indulásra. Erről később orosz források azt állították, hogy az ukránok hackelték meg az adásokat. A katonai hírszerzés szóvivője szerint azonban ez valós volt, és a figyelmeztetés azokra a krímiekre vonatkozik, akik együttműködtek a megszálló hatóságokkal.

„Ahhoz, hogy béke és rend legyen, fel kell szabadítani a félszigetet, és vissza kell adni a törvényes ukrán kormánynak. Erre hamarosan sor kerül. Ezért mindazoknak, akik Oroszországnak dolgoznak, jobb, ha elhagyják a Krím területét”

– mondta Juszov.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az orosz invázió kezdete óta ígéri, hogy visszaadja Ukrajna teljes területét, beleértve a 2014-ben elcsatolt Krím-félszigetet is.

A Yahoo cikkében felidézi Ben Hodges nyugalmazott amerikai tábornok februári nyilatkozatát. Az Egyesült Államok európai hadseregének volt parancsnok az Ukrinformnak ugyanis akkor arról beszélt: Ukrajnának reális esélye van arra, hogy nyár végéig felszabadítsa az oroszok által megszállt Krímet, ha nagy hatótávolságú rakétákat kap

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések