A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az ismert közgazdász szerint hatalmas pénzügyi válság sújthatja az Egyesült Államokat


„Amivel most szembesülünk, az nagyon komoly” – mondta Pomboy, a MacroMavens gazdasági kutatócég alapítója pénteken a Fox Newsnak adott interjújában.


Egy 2008-as típusú pénzügyi válság közepén állunk – fogalmazott.

Pomboy a Silicon Valley Bank (SVB) pénteki, szövetségi szabályozó hatóságok általi bezárása – az amerikai banktörténet második legnagyobb csődjével – kapcsolatban mondta el értékelését. Az SVB összeomlása a Silvergate Bank kriptopénz-hitelező e heti bezárása, valamint az FTX, a BlockFi és a Three Arrows Capital kripto cégek tavaly őszi csődje után következett – számolt be az Oroszhirek.hu

Azt írják: Joe Biden elnök kormánya válaszul megpróbálta eloszlatni a szélesebb körű válsággal kapcsolatos aggodalmakat. Janet Yellen pénzügyminiszter pénteken nyilatkozatot adott ki, amelyben kijelentette, hogy az amerikai bankrendszer „továbbra is ellenálló, és a szabályozó hatóságok hatékony eszközökkel rendelkeznek az ilyen típusú események kezelésére”.

Ehhez képest Pomboy nem volt meggyőződve és gúnyolódott Yellenen, amiért az „teljesen őrült módon a sokszínűségre, a méltányosságra és a befogadásra” összpontosít miközben az amerikai jegybank gyors kamatemelései felfedik az ország adóssággal terhelt pénzügyi rendszerének törékenységét.

„Nézze, nem lehet rekordmértékben kamatot emelni egy olyan gazdaságban, amely rekordméretű tőkeáttételt tart a maximális spekuláció mellett, és nem várhat következmények nélkül” – mondta a közgazdász.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések