Hirdessen itt

Az első arab nyelvű utcatábla Düsseldorfban


Ettől a héttől kezdve Düsseldorfban is arab betűkkel jelenik meg az "Ellerstraße" Oberbilkben.


A város példát akar mutatni a kulturális sokszínűségre. De ennek nem mindenki örül.

A düsseldorfi Oberbilk városrészben, az Ellerstraße-n és környékén sok nem német gyökerű ember, főleg marokkóiak élnek. A város ezért most egy olyan utcatáblát helyezett ki, amelyen arab betűkkel az "Ellerstraße" felirat olvasható. Ezzel Düsseldorf sokszínűségét és nemzetközi jellegét kívánják hangsúlyozni. A nyitottság és az összetartozás gesztusa, mondják.

De úgy tűnik, ez nem mindenkinek tetszik.

Hildegard Düsing-Krems mesél erről a wdr.de lapnak. Ő a "Refugees are welcome in Düsseldorf" nevű egyesület elnöke. Az egyesület a közösségi médiában posztolt egy fotót az új utcatábláról a következő szöveggel:

"Németország első arab utcatáblája lóg Düsseldorf-Oberbilkben". Közel 700 komment után az önkéntesek kénytelenek voltak leállítani. "Az első kommentek nagyon pozitívak voltak. De aztán éjszaka jöttek a trollok".
    
"Úgy tűnik, sok kommentelő nem is érti, hogy az utcatábla egy gesztusról szól."

Hogy csak emberek írnak-e gyűlölködő kommenteket, vagy gépek is, azt az egyesület elnöke nem tudja megmondani. Mindenesetre sok kommenttől gombóc maradt a torkában. "Az emberek például azt mondták, hogy az utcatábla csak azért van, mert a környékbeliek túl lusták ahhoz, hogy megtanuljanak németül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések