A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az egyszer már megbukott előválasztás ötletével hozakodott elő ismét az MSZP


Kunhalmi Ágnes, a párt társelnöke szombaton online sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon továbbra is az előválasztás rendszerét javasolja az MSZP azokon a helyeken, ahol nem tudnak megállapodni a legjobb jelöltről.


Kunhalmi Ágnes úgy fogalmazott, mivel 2024- tavaszán egy napon rendezik meg az önkormányzati és az európai parlamenti választásokat, szerinte el kell kerülni a Fidesz csapdáját, így időben felkészülniük az önkormányzati választásokra, ezért összefogásra van szükség. Ez ügyben már levelet is írtak a többi ellenzéki pártnak.

Mint fogalmazott: együttműködésre vagyunk kényszerítve, hiszen semmi olyan dolog nem változott, ami azt tenné szükségessé, hogy az ellenzéki pártok külön induljanak.

Hozzátette, hogy akik korábban átléptek másik pártba, de azt megelőzően az MSZP színeiben nyertek mandátumot, azokat csak úgy tudja támogatni a párt, ha az előválasztáson újra nyerni tudnak. Az MSZP a korábban megnevezett 16 jelölt mellett Kunhalmi Ágnes most öt új polgármesterjelöltet biztosított a támogatásáról: Érden Csőzik László polgármestert, Óbudán Török Ottót, Esztergályhorvátin Brunner Tibort, Ajkán Schwarz Bélát, Alsógagyon pedig Takács László polgármestert.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések