Hirdessen itt

Atlétikai vb: Már több mint kétszáz iskola jelentkezett a Sulihős programra


Már több mint kétszáz iskola jelentkezett a Sulihős programra, amelynek résztvevőit ajándék belépőjegyekkel és további kedvezményekkel jutalmazza a budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottsága.


A Budapest 2023 Zrt. vasárnapi közleménye szerint a két hete meghirdetett programra már több mint kétszáz általános és középiskola jelentkezett, amely szeretné, ha a diákjai ott lehetnének a vb-n. Minden vármegyéből jelentkeztek oktatási intézmények, de kiemelkedően nagy az érdeklődés Pest, Fejér és Heves vármegyében, valamint Budapesten.

„Azt vállaltuk, hogy az atlétikai vb segítségével megmozgatjuk az országot és népszerűsítjük az atlétikát, a sportot és az egészséges életformát. Minél több diák lesz a lelátókon, annál nagyobb a siker, hiszen mi más lehetne nagyobb hatással a gyerekekre, mint az a csoda, amit a világbajnokság jelent, különösen, ha a saját szemükkel láthatják az atlétika szuperhőseinek emberfeletti teljesítményét” - mondta Schmidt Ádám, a világbajnokság szervezéséért felelős kormánybiztos.

Több határon túli intézmény is érdeklődött a program iránt, így számukra is megnyitják a lehetőséget.
   
Minden iskolának van lehetősége jelentkezni a Sulihős programra, amelynek keretében az atlétika kap főszerepet a tornaórákon, és a testnevelő tanárok szervezésében iskolai versenyeket tartanak, így több százezer gyermek ismerkedhet meg a sportággal. Amennyiben egy iskola részt vesz a programban, úgy a világbajnokság szervezői 23 ingyenjegyet biztosítanak számukra az augusztus 19-i nyitónapra. Emellett ötven százalékos kedvezményt kapnak a jegyárból az esti eseményekre, a délelőtti programokra csoportos látogatás esetén pedig 2023 forintos áron vásárolhatnak belépőket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések