Hirdessen itt

Zaharova keményen megmarta az amerikaiakat: "szóljatok az ukrán-barát csoportnak"


A Fekete-tengernél lezuhant drónt keresik az amerikaiak. Zaharova reagált.


Az Egyesült Államok nem akarja, hogy a lezuhant MQ-9 Reaper drón roncsai "bárki más kezébe kerüljenek, csak a miénkbe" - mondta a CNN-nek kedden John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője.

Mint ismert, egy amerikai MQ-9 Reaper drónt állítólagosan egy orosz Szu-27-es vadászrepülőgépek talált el kedd reggel a Fekete-tenger felett - az amerikai hadsereg közlése szerint.

Az amerikaiak most elszedtek egy felvéltelt is az incidensről:


Az oroszok azonban tagadtak mindent.

John Kirby, a Fehér Ház Biztonsági Tanácsának kommunikációs koordinátora  nyilatkozott az MQ-9 visszaszerzésének amerikai kilátásairól:

"Nem kaptuk meg. És nem vagyok benne biztos, hogy meg is tudjuk szerezni. Nagyon-nagyon mélyen a Fekete-tengerbe zuhant. Szóval még mindig próbáljuk kideríteni, hogy lehetséges-e bármilyen erőfeszítést tenni, hogy kihozzuk. Lehet, hogy nem. Megnézzük a felvételeket, amelyek a baleset környékén készültek".

Maria Zaharova, az orosz külügy szóvívője lecsapta a magas labdát:

John, kérdezze meg a New York Times-tól annak az ukrán magáncégnek a telefonszámát, amely az amerikai propaganda szerint nagyon-nagyon mélyen a Balti-tengerbe robbantotta az Északi Áramlat csővezetékeket. Ezek, a lapjaik alapján ítélve, mélytengeri specialisták. Meg fogják oldani...

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések