A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Aggasztja az Európa Tanácsot a magyarországi idegengyűlölet a Le Figaro szerint


A francia lap szerint a testület „aggasztónak találja" a menedékkérők és az LMBT-személyek jogait „komolyan aláásó" törvények elfogadását. 


A Le Figaro online felülete az AFP hírügynökség cikkére hivatkozva arról számolt be, hogy az Európa Tanács csütörtökön közzétett jelentésében kifejezte „aggodalmát" a magyarországi gyűlöletbeszéddel és a „politikai diskurzusban egyre erősödő idegengyűlölettel" kapcsolatban, amely a menedékkérőket, romákat, muszlimokat és a szexuális kisebbségeket célozza meg – írta a Mandiner. Mint kifejtették, az Európa Tanács Európai Rasszizmus és Intolerancia Elleni Bizottsága „aggasztónak találja" a menedékkérők és az LMBT-személyek jogait „komolyan aláásó" törvények elfogadását.

A testület helytelenítette a roma lakosság szegregációját, amely továbbra is „széles körben elterjedt" az oktatási szektorban, és elítélte a velük szembeni „kényszerkilakoltatások" gyakorlatát.

A testület több ajánlást megfogalmazott a magyar hatóságok irányába, például, hogy „végezzenek független felülvizsgálatot" a veszélyhelyzet idején hozott intézkedésekről. A bizottság ugyanakkor üdvözölte a Magyarországon az ukrajnai háború elől menekülők fogadására tett „komoly erőfeszítéseket". A cikk emlékeztetett, hogy 2022 szeptemberében az Európai Parlament jelentést fogadott el, amely megerősítette, hogy Magyarország már nem igazi demokrácia, hanem „a választási autokrácia hibrid rezsimje". 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések