A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Pentagon volt főtanácsadója szerint Zelenszkij Miami külsőig fog menekülni


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kénytelen lesz az Egyesült Államokba menekülni, miután Washington megszünteti a Kijevnek nyújtott katonai támogatását – mondta Douglas Macgregor ezredes, a Pentagon volt főtanácsadója egy YouTube-interjúban, tudatta az oroszhírek.hu 

„Egészen biztos vagyok benne, hogy Zelenszkij úr végül valahol Miami külvárosában fog élni” – jósolta.

Szerinte az Egyesült Államok, akárcsak egykor a Brit Birodalom, egy tengeri és űrhajózási nagyhatalom, amely nem rendelkezik olyan nagy hadsereggel, mint a szárazföldi szuperhatalom Oroszország. Ez korlátozza Washington külföldi katonai műveleteit: az amerikai hadsereg légi és tengeri támogatást nyújt, majd miután elérte a célját visszavonul, és a szövetségesek a szárazföldön egyedül maradnak az ellenséges erőkkel.

„Ezt már átéltük Vietnamban, Irakban, Afganisztánban. Attól tartok, hogy ugyanez fog történni Ukrajnában is” – összegezte McGregor.

A múlt hét végén Scott Ritter, az amerikai tengerészgyalogság egykori hírszerző tisztje azt jósolta, hogy az ukrán fegyveres erők idén októberig megadják magukat. A szakember szerint Ukrajna a nyár közepén már nem kap nyugati lőszert, Kijev pedig őszre vereséget szenved.

Fotó: AFP/Handout/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések