A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A német uszodákban nem muszáj felvenni a bikinifelsőt


Ha így haladnak felvilágosulték, az új németek nagy örömére, hamarosan a bugyi is lecsusszanhat 

A német főváros bejelentette, hogy az egyenjogúság nevében hamarosan a nők is úszhatnak fürdőruhafelső nélkül – írta meg a Roadster.hu. 

Tavaly Göttingen döntött így, de az egész azzal kezdődött, hogy még 2020-ban egy nő az egyenlő bánásmódért felelős állami hivatalhoz fordult, mert nem úszhatott félmeztelenül. A panaszra válaszul most a berlini fürdőket üzemeltető szervezet is úgy döntött, hogy megváltoztatja az öltözködési szabályait.

Az ombudsman üdvözölte a hírt, hogy nemcsak egyenlő jogokat kapnak a berliniek az uszodákban nemtől függetlenül, de az alkalmazottaknak is pontosan lefektetett szabályozás lesz a kezükben az eddigi homályos előírások helyett.

Ugyanakkor a hivatal felhívta a figyelmet arra is, hogy az új szabályozást következetesen kell majd képviselni, és nem szabad több toplessezőt kitiltani, bár az egyelőre nem világos, hogy az új irányelvek mikor lépnek életbe.

Korábban ha egy nő bikinifelső nélkül akart úszni, akkor megkérték, hogy takarja el a mellét, de bizonyos esetekben akár arra is felszólíthatták, hogy hagyja el az uszodát, és  megtilthatták azt is, hogy visszatérjen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések