A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A következő évtől megtilthatja az ünnepélyes kezdőrúgásokat az MLSZ


Azzal indokolják a tervezett lépést, hogy az elmúlt hetekben rendkívül negatív visszhangot váltott ki a médiában az ünnepélyes kezdőrúgások eltúlzott mértékű terjedése.


Körlevelet küldött a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenyigazgatója, Vámos Tibor az élvonalbeli és a másodosztályú kluboknak – írja a mandiner.hu.

A levél röviden arról szól, hogy a labdarúgó szövetség kezdeményezi a  következő szezontól a meccs előtti ünnepélyes kezdőrúgások megszüntetését, mert ez sehol máshol a világban nem vált gyakorlattá. Mindezt azzal indokolják, hogy az elmúlt hetekben rendkívül negatív visszhangot váltott ki a médiában az ünnepélyes kezdőrúgások eltúlzott mértékű terjedése, álláspontjuk szerint az ilyen esetek komolytalanná teszik a mérkőzés felvezetését, késleltetik a kezdést, nem könnyítik a televíziós forgatókönyv betartását, és baleset veszélyesek is lehetnek.

Az MLSZ arra kéri az érintett 32 klubot a szezon hátralévő részében, hogy mindent tegyenek meg azért, hogy a kezdőrúgás a lehető legrövidebb időn belül történjen meg, a labda ne hagyja el a kezdőkört, a kezdőrúgó a legrövidebb úton, a felezővonal mentén hagyja el a játékteret.

Az egész téma a március 13-i MTK-Diósgyőr meccs miatt került az érdeklődés középpontjába. Itt történt az, hogy a második félidő elején a miskolciak kapusa kétszer is kivédte a kék-fehérek utánpótláskorú és születésnapos focistapalántájának a lövését ( amelyet kezdőrúgás után vezetett rá a kapura). Később a DVTK edzője magára vállalta az ügy ódiumát, és azzal indokolta a gesztust, hogy velük nem beszélték meg előre a forgatókönyvet. Pár nappal később egy másik kapus beengedte ugyan egy kissrác lövését, de itt meg majdnem sérüléssel ért véget a jelenet, miután a fiú elcsúszott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések