A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Dunántúlon akár 20 fok is lehet


Délelőtt még sok lesz a felhő, majd délutánra szakadozik és egyre inkább gomolyosodik a felhőtakaró, sok helyen esni fog


A nap második felében már sokfelé napos, gomolyfelhős idő várható. Összességében több helyen lehet eső, zápor, illetve zivatar is kialakulhat. Utóbbira nagyobb esély a Dunántúl nyugati, délnyugati felén, illetve a déli országrészben van.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 14 és 21 fok között alakul, a nyugati tájakon lesz a melegebb.

Időjárási helyzet Európában: szárazföldünk időjárását továbbra is a mozgalmasság jellemzi. Több alacsony nyomású légörvény is megtalálható Európa felett, ebből az egyik éppen a Brit-szigetek térségében, Franciaországban, illetve Nyugat-Németországban okoz felhős, csapadékos időt, ahol az eső mellett néhol havas eső, hó is előfordul.

Egy másik ciklon a Balti-tenger felett örvénylik, amelynek a frontjai mentén többfelé havazik. A legmelegebb az Ibériai-félsziget keleti részén van, ott néhol 25 fokot is elérte a csúcshőmérséklet.

A Kárpát-medence fölé csütörtök estig enyhe, nedves levegő áramlik, így több helyen lehet eső, zápor, sőt zivatarok is kialakulhatnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések