Hirdessen itt

70 éves Bölöni László, Cristiano Ronaldo erdélyi felfedezője


1953. március 11-én Marosvásárhelyen született Bölöni László, aki Puskás Ferenc mellett a másik magyar futballista, aki BEK-győzelmet ünnepelhetett. 

Bölöni oszlopos tagja volt annak a Steaua Bukarestnek, amelyik 1986-ban a Barcelonát tizenegyesekkel verve megnyerte a Bajnokcsapatok Európa Kupáját. 1984-ben részt vett az Európa-bajnokságon, az 1990-es román vb-csapatba már nem nevezte Jenei Imre szövetségi kapitány.

Volt román szövetségi kapitány, a magyar válogatott irányítását neki akarta adni Csányi Sándor 2013-ban, de nem tudtak egyezségre jutni. Bölöni volt portugál bajnokcsapat edzője, a Sportinggal úgy nyert 2002-ben, hogy a későbbi aranylabdás Cristiano Ronaldónak is ő adta meg először a lehetőséget.

A Nemzeti Sport összeállított egy álomcsapatot azokból a játékosokból, akik a keze alatt játszottak. Ilyen például a BL-győztes cseh kapus, Petr Cech, akivel még Rennes-ben találkozott. A világbajnok francia védő, Raphael Varane a Lens-nál volt a játékosa. A belga Axel Witselt a Standard Liege-ből ismeri, a szintén portugál Európa-bajnok Quaresmát a Sportingból.

Bölöni pillanatyilag a francia másodosztályú Metznél dolgozik, 13 meccse nem kapott ki a negyedik helyen álló csapatával, amelyik két pontra van a feljutástól. A hétvégén az állovas Le Havre-t fogadják. Életéről filmet forgatnak, amit Magyarországon és Romániában is bemutatnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések