A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

128 évesen meghalt a világ legöregebb embere: két hónap múlva lett volna 129 éves


A dél-afrikai Johanna Mazibuko három különböző évszázadban is élt


Dél-Afrikában hunyt el az idős hölgy, Johanna Mazibuko, akit nem hivatalosan a világ legöregebb embereként tartottak számon - írta meg a Mirror cikke alapján a szeretlekmagyarorszag.hu.

A személyi iratai szerint Johanna Mazibuko 1894-ben született, vagyis ez azt jelenti, hogy a XIX., a XX. és a XXI. században is élt.

Mazibuko gondozója egy helyi tévécsatornának azt mondta, hogy az idős hölgy agyvérzésben hunyt el.



A hölgy tavaly május 11-én ünnepelte a 128. születésnapját, de hivatalosan nem őt ismerték el a "világ legidősebb emberének", a Guiness Rekordok Könyve ugyanis idén februárban egy 115 éves hölgynek, az amerikai Maria Branyas Morerának adta ezt a címet.

A helyi polgármester, James Tsolela korábban azt mondta, hogy megpróbálták elismertetni a Guiness Rekordok Könyvével az idős hölgy korát, de nem jártak sikerrel.

Johanna egy kukoricafarmon nőtt fel 11 testvérével együtt. Ott nagyon jól éltek, de egy korábbi interjúban az idős hölgy arra emlékezett, hogy amikor a farmon sáskajárás volt, a család egészen új módszert talált a rovarok elpusztítására: egyszerűen megfogták a sáskákat, és megették őket.

"Olyan volt, mintha húst ennénk" - emlékezett vissza gyerekkorára Johanna - olvasható a portálon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések