A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij elégedetlen az EU tizedik szankciós csomagjával, szerinte túl gyenge


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Twitter-bejegyzésében túl gyengének minősítette az EU által elfogadott tizedik oroszellenes szankciócsomagot. 

"Határozott lépéseket várunk a Roszatom és az orosz nukleáris ipar ellen, fokozott nyomást a hadseregre és a bankszektorra" - írta Zelenszkij.

Nem ez az első eset, hogy egy ukrán elnök elégedetlenségét fejezi ki az Oroszország elleni, szerinte nem eléggé kézzelfogható szankciókkal kapcsolatban. Miután az EU elfogadta a kilencedik szankciócsomagot, Zelenszkij szintén arról beszélt, hogy „fokozni kell a nyomást”.

Az új csomagról – az uniós tagállamok közötti számos nézeteltérés miatt – február 24-én késő este állapodtak meg, és a jóváhagyásához több további ülésre volt szükség. Az Európai Bizottság és Josep Borrell uniós diplomáciai vezető korábban magabiztosan kijelentette, hogy az új korlátozások február 24-én lépnek hatályba, de még ezen a napon is nagyon nehéz volt megállapodni róluk.

Tavaly február vége óta az Európai Unió kilenc szankciócsomagot hagyott jóvá Moszkva ellen. A szankciós listán jelenleg 1386 személy és 171 szervezet szerepel.

Mint Vlagyimir Putyin rámutatott, a szankciók súlyos csapást mértek az egész világgazdaságra. Ennek ellenére az orosz államfő szerint Oroszország pénzügyi stabilitása nem sérült, és maga Európa is szankciós zsákutcába jutott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések